Nuori Kulttuuri Digifestival Pori 2021 avasi tilan nuorille

Nuori Kulttuuri Digifestival Pori 2021 viikonloppu 21.-22.5. nosti esiin nuoret taiteen tekijät. Suomen suurin nuorison taidetapahtuma toteutettiin ensimmäisen kerran verkossa sen yli viisikymmenvuotisen historian aikana. 

”Tapahtuma toi valtavan määrän iloa ja toivoa, sekä nuorille että aikuisille. Uudenlainen Nuori Kulttuuri -toiminta monitaiteisena ja laajan sidosryhmän kanssa tuotettavana kokonaisuutena sai loistavan startin.”, kertoo digifestivaali viikonlopusta Suomen Nuorisoseurojen toimialajohtaja Pasi Saarinen.

Erilaisille virtuaalisille alustoille, kuten Disdcordiin, Zoomiin ja Vimeoon rakentuneen digifestivaalin kulmakiviä olivat Workshopit, Rap Corner, Nuori Kulttuuri Talks ja Digistage, joissa opittiin, tehtiin, tunnettiin ja kuunneltiin toista.
Nuori Kulttuuri Talks -keskusteluissa puhuttiin taiteen ja kulttuurin harrastamisen hyvinvointivaikutuksista ja tasa-arvokysymyksistä yhteiskunnallisesti merkittävästä näkökulmasta.

”Kulttuurin harrastaminen kehittää itsetuntoa ja opettaa omien tunteiden käsittelyä sekä sosiaalisia taitoja. Mielestäni yhteiskunta ilman kulttuuria, leikkiä ja unelmointia olisi köyhä ja tylsä. Iso pala ihmisyydestä olisi poissa. On hienoa huomata, että yhteisöllisyys voi toteutua myös virtuaalisessa ympäristössä, kun kasvokkaisia kohtaamisia joutuu rajoittamaan.”, sanoo Nuorisoseurojen pääsihteeri Annina Laaksonen.

Digistagelta löytyy nuorten tekemiä eri taiteenalojen esityksiä: elokuvia, runoutta, sanataidetta, musiikkia, niksivideoita, teatteria ja tanssia ja Nuori kulttuuri Talks  -osuudesta löytyvät kaikki viikonlopun aikana käydyt keskustelut. Festivaalille tuotettu materiaali ja keskustelut ovat nähtävissä vielä kahden viikon ajan osoitteessa www.nuorikulttuuri.

”Mulla oli tosi korkeet odotukset tästä tapahtumasta, mutta tää ylitti ne.”, kommentoi Sara Hänninen.

”Nää keskustelut on niin täyttä asiaa, et olis niin ihanaa, et tää voitais lähettää jossain isommalla kanavallakin”, mietti Nuorisoseurojen nuori vaikuttaja Maria Pelttari.

Nuori Kulttuuri Digifestival Pori 2021-tapahtuman järjestivät Suomen Nuorisoseurat yhteistyössä Porin kaupungin ja laajan yhteistyöverkoston kanssa.  Nuori Kulttuuri Talks -osuuden on suunnitellut ja tuottanut Suomen Nuorisoseurojen Nuoret Vaikuttajat ja Nuoret Tuottajat.  Nuori Kulttuuri Talks on mukana YLE:n ja Erätauko-säätiön koordinoimassa Hyvin sanottu -hankkeessa.