Museoiden Yö

Valtakunnallinen museoviikko huipentuu lauantaina 22.5. Porissa Museoiden yöhön, jolloin kaupungin museoissa on kulttuuri- ja tapahtumatarjontaa klo 11-24.

Valtakunnallisesti tunnettu Porin taidemuseo ja Poriginal galleria esittelevät kotimaisen ja kansainvälisen taiteen uusimpia virtauksia. Vuoden museoksi v. 2019 valittu Satakunnan Museon neljän museon kokonaisuus taas antaa kattavan kuvan paikallisesta kulttuuri- ja luonnonperinnöstä: Satakunnan Museon päätoimipaikassa voi tutustua paikalliseen kulttuurihistoriaan, Rosenlew-museo esittelee alueen teollisuushistoriaa, Luontotalo Arkissa pääsee näppärästi sisätiloissa kokemaan maan suurimman jokisuiston elämää ja Rakennuskulttuuritalo Toivon pihapiirissä voi fiilistellä puutaloasumista.

Museoiden tapahtumatarjonta tarkentuu kevään aikana ja tilaisuudet järjestetään koronapandemian ja –ohjeistuksen sallimissa rajoissa. Museoiden yö osallistuu Nuori Kulttuuri 2021 –festivaaliin ohjelmaan. Tapahtumaan on VAPAA PÄÄSY.

Viestejä ihmiselle - Nonstop paja (Luontotalo Arkki)

Museoiden yönä pääset kokeilemaan sanataidetta nonstop-pajassa! Jos eläimet osaisivat kirjoittaa, millaisen viestin he lähettäisivät ihmiselle, luomakunnan kruunulle? Mitä vaikkapa uhanalaiset tai jo sukupuuttoon kuolleet eläimet haluaisivat sanoa? Tai Säpin majakkasaaren muflon eli villilammas? Entä kautta aikojen vihattu ja vainottu susi? Työpajassa voit toimia eläinten viestien kirjurina. Ohjaajana sanataideohjaaja Outi Lähteenlahti.

Luonto, ympäristö, ilmasto! -Kirjavinkkaus (Luontotalo Arkki)

Parhaat vinkit lukemiseen sinulle, joka haluat pelastaa maailman... tai ainakin vähän. Porin kaupunginkirjaston kirjavinkkari esittelee parhaat lukupalat.

Yhteistyössä Nuoren Voiman Liitto, Arkki, Satakulttuuria-hanke/Satasairaala, Satakunnan sanataideyhdistys Skriivari, Porin kaupunginkirjasto

Sirkusvälineiden kokeilua -Nonstop paja (Rosenlew-museo ja Satakunnan museo)

Välinepajassa pääset kokeilemaan sirkusvälineitä opastetusti. Pajassa kokeilua odottaa jongleeraus, tasapainoilu ja akrobatia ideat, tule testaamaan taitosi. Voit myös osallistua pikku kisaan

Tulisirkusshow (Rosenlew-museo)

Tulisirkusryhmää Ou Poi esittää n. 15 minuutin pituisen tulishown. Esityksessä nähdään 3 ryhmän jäsentä, sirkusharrastajaa Satasirkuksesta!

Yhteistyössä: Porin museot, Satasirkus, Palmgren-konservatorio.

Tutustu museoihin: https://www.pori.fi/museot
Porin kaupungin logo