MOVES

NUORI KULTTUURI

Nuori Kulttuuri -toiminta on lapsille ja nuorille harrastajille tarkoitettu katselmustapahtuma, jossa osallistujilla on mahdollisuus esiintyä laadukkaissa puitteissa, kohdata toisia alan harrastajia, saada ammattimaista, rakentavaa palautetta suorituksestaan sekä elämyksiä yhdessä toisten kanssa. Toimintamme keskiössä ovat osallisuus, yhdenvertaisuus ja yhteisöllisyys.

Nuori Kulttuuri on kulttuurisen nuorisotyön muoto, jolla voidaan rohkaista, kannustaa ja innostaa nuoria kulttuurisiin harrastuksiin asuinpaikasta, koulutuksesta sekä etnisestä, kielellisestä tai sosioekonomisesta taustasta riippumatta. Nuori Kulttuurin lajit ovat Moves (tanssi), Sounds (musiikki) ja Teatris (teatteri). Nuori Kulttuuri -toiminta on suoraa jatkumoa Nuorison taidetapahtumille joita järjestettiin 2000-luvulle saakka. Toimintaa koordinoi tällä hetkellä Suomen Nuorisoseurat.

MOVES-ALUETAPAHTUMAT

Moves kokoaa nuoria tanssinharrastajia kolmen vuoden välein ympäri Suomea aluetapahtumiin. Aluetapahtumiin osallistumisen edellytyksenä on, että osallistujat ovat 10–20 –vuotiaita ja esitys kestää enintään 6 minuuttia. Tutustu Moves-sääntöihin tarkemmin täältä.
 Jokaisesta tapahtumasta raati antaa palautetta esiintyjille suullisesti, että kirjallisesti sekä valitsee edustajia valtakunnalliseen tapahtumaan Tampereelle kesäkuussa.

MOVES JA PISPALAN SOTTIISI

Valtakunnallisen Moves-tapahtuman kanssa Tampereella järjestetään kansainvälinen kansantanssifestivaali Pispalan Sottiisi. Näillä molemmilla tapahtumilla tulee kuluneeksi 50- vuotta siitä, kun ne ensimmäisen kerran järjestettiin. Juhlavuonna on haluttu yhdistää molempien tapahtumien voimat yhteiseksi SottiisiMovesiksi, jolloin olemme yhdessä vuoden merkittävimpiä tanssitaidetapahtumia.