LUONNON LUO, TAMMI SUT TUO -Taidenäyttely

Kesätuulahduksen Taidetila Toinilaan Petäjävedelle tuo 18-vuotias taiteilija Tiia Tammi. Hän on valmistellut toisen lukiovuoden aikana toista taidenäyttelyään, jonka teemoina ovat luonnot voimat, mielenmaisen avartuminen sekä luonnon ikiaikaisuus.

”Näyttelyssäni haluan korostaa ympärillämme olevan luonnon kauneutta. Ei tarvitse lähteä kauaksi nähdäkseen kauneutta”, Tammi kertoo näyttelynsä taustasta.

Taiteilija on halunnut näyttelyssään hyödyntää kierrätystä, jotta luonto olisi taiteen keinoin myös kestävämmällä pohjalla. Hän käyttää muun muassa vanhoja soimattomia vinyyleitä ja antaa niille uuden elämän kuvataiteen keinoin. Myös CD-levyjä ja vanhojen kirjojen sivuja voi huomata Tammen taideteosten pohjalla.

” Taiteeni tarkoitus on olla osana päivän pieniä iloja, jonka takia käytän paljon erilaisia värejä. Teokseni on maalattu akryylimaaleilla. Pääosin taiteeni aiheet ovat maisemat ja eläimet ja miten kaunista on meidän ympärillämme. Taiteessani korostuu näiden aiheitten positiivisuus ja sen takia työt eivät ole täysin realistisia”, Tammi pohtii.

Teosten hinnat hän pyrkii pitämään huokeina, koska hän haluaa jokaisella olevan mahdollisuuden ostaa taidetta ja hän kokee sen myös tärkeäksi aatteeksi taiteessaan. Tammen mielestä taiteen ostamisen ei pitäisi riippua henkilön varallisuustasosta.

”Teokseni erityisesti maisemamaalaukset ovat saaneet palautetta, että teokset vievät “unelma lomalle” taikka teokset tuovat muistoja mieleen”, Tammi kutsuu kaikki näyttelyn avajaisiin 5.6. klo 14:00.

Luonnon luo, tammi sut tuo -Näyttely on avoinna 6.6.-18.6 (ke-pe 14:00-18:00 la 12:00-16:00) välisen ajan.