Kansainvälisiä matka-avustuksia kahdelle ryhmälle

Kaksi miesoletettua keskustelemassa roolihahmoina teatterinäytöksessä.

Suomen Nuorisoseurat on myöntänyt opetus-ja kulttuuriministeriön jakamia nuorten kansainvälisiä matka-avustuksia kahdelle ryhmälle. Haku oli tänä vuonna auki 4.6.-15.8.2021 ja määräaikaan mennessä saapui kaksi hakemusta, yhteissummaltaan 12 100 euroa. Molemmat ryhmät täyttivät hakukelpoisuuden ja tuki myönnettiin hakemuksen mukaisena. 

Lastenkulttuurikeskus Musikanttien ArtMix-teatteriryhmä muodostuu nuorista, joista osa on aloittanut taideopintonsa Musikanteilla jo 1-2 vuotiaina. Tällä hetkellä 14-21 vuotiaista muodostuva teatteriryhmä valmistaa esityksiä lasten musiikkinäytelmistä draamoihin ja ainutlaatuisiin teatteriesityksiin, joissa hyödynnetään nuorten omia elämänkokemuksia. Ryhmän erikoisuus on osallistujien monitaiteisuus: Teatterin lisäksi monet ryhmän jäsenet harrastavat taidetta laajemminkin, monet opiskelevat myös laulua, musiikkia ja tanssia.  

Ryhmälle myönnettiin 9500 euroa tukea matkatakseen Nuorten teatterifoorumiin “Monikulttuurinen teatteri” Ranskan Nizzassa lokakuussa 2021. Foorumi järjestetään kuullaksemme nuorten ajatuksia monikielisestä teatteritoiminnasta ja jakaaksemme kokemuksia ja ajatuksia pandemian tuomista haasteista ja digitaalisuudesta. 

Foorumin iskulause kuuluu ”Teatterin tekemisellä ei ole rajoja tai esteitä!”  


Henkilö seisoo yhdellä kädellä sirkusesityksessä.

Circus Helsinki on Helsingin Suvilahdessa toimiva sirkuskoulu missä käy viikoittain yli 1000 sirkusharrastajaa. Circus Helsingin esiintyvä ryhmä on 8–20 -vuotiaista lapsista ja nuorista koostuva noin 30 sirkusharrastajan ryhmä, joka on esiintynyt useissa eri tilaisuuksissa niin Suomessa kuin ulkomailla. Circus Helsingin tilausesityksiä on nähty mm. suurissa kaupunkitapahtumissa ja festivaaleilla. 

Ryhmälle myönnettiin 2600 euroa tukea osallistuakseen Norden festivaaliin syyskuussa 2021. Norden on Saksan Schleswigissä järjestettävä kansainvälinen kulttuurifestivaali, jossa eri taiteenalat kohtaavat kolmena viikonloppuna. Festivaalin teemana on skandinaavisuus ja ympäristö. Circus Helsinki on kutsuttu esiintymään tapahtumaan Hygge näytöksellä, joka sai ensi-iltansa Israelissa 2019. Näytöksen lisäksi Circus Helsingin nuoret esiintyvät tapahtumassa puistoissa ja kadulla. 

Matkaan lähtevät ryhmät ovat sitoutuneet noudattamaan viranomaisten ohjeistuksia matkustaessaan pandemia-aikana. 

Lisätietoja, 
Pasi Saarinen 
0504080366 
pasi.saarinen@nuorisoseurat.fi