Porin kaupunginkirjasto

Kirjailijavierailu 


Kirjailijavieraana kaupunginkirjastolla nähdään suosittu kirjailija Magdalena Hai. Magdalena on tunnettu esimerkiksi Kolmas sisar -romaanista sekä Haiseva käsi -kauhukertomuskokoelmasta. Hän kirjoittaa fantasiaromaaneja kaikenikäisille lukijoille Lue lisää Magdalenasta ja hänen kirjoistaan: www.magdalenahai.comVapaa pääsy, tervetuloa mukaan! Kirjailijavierailu on klo 14:00-15:00

Nonstop-sarjatyökuvapaja: Kuvita tulevaisuus 

 Millaiselta näyttää tulevaisuus? Sinun tulevaisuutesi, maapallon tulevaisuus, maapallo 1000 vuoden päästä? Tervetuloa mukaan kuvittelemaan ja kuvittamaan ajatuksiasi non stop -sarjakuvapajaan. Pajassa käsikirjoitetaan ja toteutetaan sarjakuvaa sekatekniikalla. Vetäjänä nuorten taidetyöpajoja ohjannut sarjakuvapiirtäjä Karoliina Aho. Työpaja järjestetään Porin kaupunginkirjastolla ja työpajaan on kaikilla vapaa pääsy. Tervetuloa! 

 Yhteistyötahot:  Nuoren Voiman Liitto ja Porin kaupunginkirjasto 

Suomen Nuorisoseurojen 140-vuotisjuhlanäyttely

Pop up -näyttely kiertää koko kuluvan vuoden ympäri Suomen ja pysähtyy  18.-29.5. väliseksi ajaksi Poriin. Juhlanäyttely koostuu kuudesta osiosta, joissa esitellään nuorisoseurojen toimintaa historian eri aikakausina. Näyttelyn avaa Suomen Nuorisoseurojen pääsihteeri Annina Laaksonen ja sen on koonnut Nuorisoseurojen puheenjohtaja, museoamanuenssi Ragni Reinhardt (kuvassa).

Pop up -näyttelyssä voi tutustua järjestön monipuoliseen harrastustoimintaan ja nuorten vaikuttamismahdollisuuksiin historian saatossa.  Se peilaa  nuorisoseuratoimintaa suhteessa eri yhteiskunnan ilmiöihin. Näyttely avaa myös sitä, miten Nuorisoseuroista on tullut yksi Suomen  merkittävimmistä kulttuurisen nuorisotyön toimijoista. 

Nuorisoseurat on maamme vanhin nuorisotyötä tekevä järjestö. Matti Yrjönpoika Sippola perusti Kauhavan Nuorisoyhtiön 1881, jonka tarkoitukseksi määriteltiin: ”Edistää kaikin tavoin nuorison sivistystä niin hyvin seuranäytelmillä, sanomalehdillä, kirjastoilla kuin tanssihuveilla”. 

Nuorisoseurat on ollut  aktiivinen  kansalaiskasvattaja jo 140 vuoden ajan ja sillä on ollut merkittävä rooli niin kansakunnan rakentajan kuin sivistyksen moottorinakin. Järjestön arvot – osallisuus, yhteisöllisyys ja  yhdenvertaisuus  – ovat olleet toiminnan ytimessä läpi historia.
Nuorisoseurojen juhlavuoden suojelijana toimii presidentti Sauli Niinistö.  

Kaikki Suomen Nuorisoseurojen juhlavuoden tapahtumat ja vuoden 2021 näyttelyn tarkempi aikataulu löytyvät osoitteesta. www.nuorisoseurat.fi/juhlavuosi. Sivusto päivittyy pitkin vuotta.  

Nuorisoseurojen juhlavuoden LYHYTELOKUVA löytyy linkistä  https://fb.watch/2TYa33mGxM/  

Porin kaupungin logo