Kevään positiivisin festarikierros alkoi

 

Hyvinkäällä pidetty Kuumakuntien ja Oulussa Pohjois-Pohjanmaan Teatris -aluefestarit olivat festarikierroksen etujoukoissa.

 Kyllä jännitti!

Tämä lausahdus kuultiin Hyvinkään festareilla esiintyneiden ryhmäläisten, Teatriksen tekijöiden ja tuottajienkin suusta. Viimeistään siinä vaiheessa, kun porukka kerääntyi Villatehtaiden Donner -studioon kuulemaan raadin suusta aluefestareilta matkaa jatkavan ryhmän nimen, pyörähti paatuneemmallakin yleisön jäsenellä vatsan pohjassa. Nuori Kulttuuri arvostaa tuota kuhisevaa jännitystä, jonka aluefestareilla voi käsin kosketeltavasti tuntea. On upeaa nähdä, että aluefestareilla esiintyminen ja esitysten katsominen on kaikille tärkeää.

Pikkukiven ”Ruma” jatkaa Jyväskylään. Tämän ajan Monni ja Pulla osaavat olla yhtä ikäviä kuin esikuvansa.

 

Todella hyvä kokemus!

Kaikki neljä ryhmää, jotka esiintyivät Hyvinkäällä, totesivat, että välillä on hyvä päästä ulos omista nurkista esiintymään muualle. Vieraalle yleisölle esiintyminen jännittää, mutta samalla itsensä ylittämisen tunne on korvaamaton. Ryhmän kanssa yhteen hiileen puhaltaminen korostuvat ja riemu siitä, että pääsee esiintymään korvaa kaiken. Raadin palautetta kehuttiin; ryhmät saivat sekä kehuvaa, että rakentavaa palautetta sopivassa suhteessa. Moni esiintyjä totesi, että palaute innostaa jatkamaan harrastuksen parissa.

 

Hyvinkään aluefestarin raadissa esityksiä ruoti tänä vuonna Anssi Niemi, Reetta Korhonen ja Mirja Tuomi.

 

Teatriksentäyteinen kevät

Tästä eteenpäin jäljellä on vielä 18 aluefestaria, joihin suurimpaan osaan on vielä ilmoittautuminen auki. Nyt kannattaa tarttua tilaisuuteen ja ilmoittaa oma ryhmä esiintymään, vaikka piirun verran keskeneräiselläkin esityksellä. Teatris ei ole kilpailu, vaan mahdollisuus. Mahdollisuudet löytyvät ammattilaispalautteesta ja kokonaisesta matkasta, minkä aluefestari mahdollistaa. Ryhmä ei ole enää entisensä, kun on keikkaa takana. Hyvällä lykyllä keikkoja on tarjolla useampikin.