Kaustinen kuului Sounds 2018 -tapahtumassa Mikkelissä

Kaustisen musiikkilukiosta Mikkeliin matkasi viikonloppuna esiintymään kaksi eri kokoonpanoa: Kaustisen musiikkilukion Folkrock-ryhmä ja lauluyhtye MeHu.

Kaustinen on hyvin edustettuna Sounds 2018 -tapahtumassa Mikkelissä. Kaustisen musiikkilukiosta saapuneet kaksi ryhmää, Folkrock-ryhmä ja lauluyhtye MeHu esiintyivät tapahtumassa lauantaina 26. toukokuuta.

Nuorten mukaan opettaja Ville Ojanen on ollut heidän tärkein inspiraationsa musiikissa. Ojanen on myös ollut innokas järjestämään tapahtumaa nuorten puolesta.

“Tämä oli tosi hyvä mahdollisuus mitata omia taitoja”, Ojanen toteaa.

Folkrock-ryhmä oli ennen esitystään innoissaan. Ryhmä esittää kansanmusiikkia eri puolilta Eurooppaa muiden tyylilajien vivahtein. Soittimina ovat viulu, harmonikka, rummut, harmoni, sello, kontrabasso, kitara ja piano.

“Kaustinen on Suomen johtava kansanmusiikin paikkakunta, joten folk on luonteva valinta”, ryhmä vakuuttaa.

Vaikka ryhmä on soittanut vasta kuluneen lukuvuoden yhdessä, se on ehtinyt kerätä sen verran esiintymiskokemusta, ettei tuleva esiintyminen jännitä. Ryhmä vaikuttaa pelaavan hyvin yhteen, vaikka yhteistä taivalta ei ole vielä kovinkaan paljon takana.

“Meidän bändimme on aivan mahtava! Teemme hyvää musiikkia ja meillä on hyvä yhteishenki”, Vetelistä kotoisin oleva viulisti Janika Läspä intoilee.

Musiikkilukion toinen kokoonpano, lauluyhtye MeHu, on vielä paljon rauhallisemmin mielin, sillä esitys on myöhemmin. Nelijäsenisen yhtyeen repertuaariin kuuluu lähinnä musikaali- ja popkappaleita, mutta skaala on laaja. Laulu esitetään A cappellana, eli kaikki esitysten äänet tuotetaan omalla äänellä ja keholla. Jäsenet Amanda Mylläri, Jukka Hulkko, Viljami Riihimäki ja Janina Suihkola kertovat, että ryhmän nimi tulee eräästä heidän esittämästään kappaleesta. Myös MeHu on musisoinut vasta yhden lukuvuoden yhdessä, mutta hekin ovat jo tiivis kokoonpano.

MeHu - Kuvaaja Aura Piha

Sounds on valtakunnallinen musiikkitapahtuma, jossa nuoret muusikot pääsevät esiintymään, seuraamaan toistensa keikkoja ja osallistumaan työpajoihin. Ryhmien esityksiä arvioi ammattilaisista koostuva raati, mutta tapahtuma ei ole kilpailu. Tapahtumaan osallistuu noin 800 nuorta ympäri maata.

Teksti: Jyri Huttunen, Kuvat: Aura Piha, Elena Vasquez