Kansainvälisten rahojen osallistumistodistuksesta

Nuorten kansainväliset matka-avustukset ovat Suomen Nuorisoseurojen kautta jaossa nyt toista vuotta. Nuorisoseurat on yhdessä rahoittajan eli opetus-ja kulttuuriministeriön kanssa sopinut säännöistä, joilla avustusta voi hakea. Säännöissä todetaan muun muassa että ryhmän tulee olla osallistunut Nuori Kulttuuri -toimintaan viimeisen kolmen vuoden aikana. 

Uuden strategian mukaisesti Nuori Kulttuuri -toimintaa muuttuu jatkossa monitaiteiseksi, mutta vuoden 2020 konkreettiseen toimintaan muutos ei vielä yllä. Tämä tarkoittaa sitä, että joillain taiteenaloilla ei ole käytännössä ollut viimeisen kolmen vuoden aikana mahdollisuutta osallistua Nuori Kulttuuri -toimintaan.

Suomen Nuorisoseurat noudattaa tämän vuoden osalta olemassa olevia sääntöjä nuorten kansainvälisten matka-avustusten suhteen. Tämä tarkoittaa käytännössä, että hakukelpoisuuden saadakseen ryhmältä tulee löytyä osallistumistodistus Nuori Kulttuuri -toimintaan viimeisen kolmen vuoden ajalta. Puuttuvan osallistumistodistuksen voi kuitenkin saada, jos ryhmä osallistuu tänä keväänä jonkun aluetapahtuman tuotantojärjestelyihin. Järjestelyihin osallistuminen voi tarkoittaa esimerkiksi tapahtumassa juontamista, infopisteellä auttamista, houstaamista, somettamista, viestintää tms. toimintaa, joka edesauttaa tapahtuman onnistumista.

Suomen Nuorisoseurat suosittelee ryhmiä, jotka eivät ole voineet osallistua toimintaan, ja haluavat mukaan kansainvälisten rahojen hakemiseen, ottamaan yhteyttä oman alueen aluetapahtuman tuottajaan ja sopimaan käytännön järjestelyistä, joilla ryhmä voi osallistumistodistuksen hankkia.

Lisätietoja,

Pasi Saarinen

0504080366

pasi.saarinen@nuorisoseurat.fi