Ilmoittautuminen valtakunnalliseen Sounds -tapahtumaan on alkanut

Nuori Kulttuuri -toiminnassa on musiikin kevät. Noin 20 aluetapahtumaa on pidetty ympäri Suomea ja tuhansia nuoria on osallistunut katselmuksiin. Nuorten tavoitteena on ollut päästä keikalle ryhmänsä kanssa esiintymisvalmiutta lisäten ja palautteen saaminen ammattilaisraadilta.

”Nuorten jano palautteelle on ollut silminnähtävää”, kommentoi aluetapahtumia Suomen Nuorisoseurojen toimialajohtaja ja Nuori Kulttuuri -toiminnan esimies Pasi Saarinen. Katselmuksissa on ollut vielä yksi iso porkkana: raati on valinnut aluetapahtumien ryhmistä osan mukaan valtakunnalliseen tapahtumaan. Valtakunnallinen tapahtuma järjestetään tänä vuonna Mikkelissä 25.–27.5.2018.

Valtakunnalliseen tapahtumaan valituille on auennut sähköinen ilmoittautuminen tapahtumaan. Aluetapahtumista jatkoon päässeiden ryhmien jäsenet lunastavat 35 euron arvoiset tapahtumapassit. Passit oikeuttavat osallistumisen kaikkeen Sounds -viikonlopun ohjelmaan.

”Ohjelmaan kuuluu avajaiset, esiintyminen, raadin suullinen ja kirjallinen palaute, työpajat, mahdollisuus katsoa muiden esityksiä, avajaiset, iltajuhla, päätösjuhla, Teoston sekä Gramexin korvaukset, tapaturmavakuutus, open stage -esiintymismahdollisuus ja muu oheisohjelma” virnistää valtakunnallisen tapahtuman tuotannosta vastaava tuottaja Jussi Kaijankangas. Nuori Kulttuuri -toimiston väki toivookin nuoren musiikkiväen tulevan koko viikonlopuksi Mikkeliin ja hyödyntävän kaiken tarjonnan.

Nuori Kulttuuri -toiminnan Sounds -tapahtuma levittäytyy tapahtumaviikonloppuna koko Mikkelin alueelle. Soittopaikkoina katselmusohjelmassa toimivat muun muassa Konserttitalo Mikaeli ja Kulttuuritalo Tempo. ”Nuori Kulttuuri järjestää Sounds -tapahtumassa nuorille täysin ammattimaiset fasiliteetit soittamista varten” aluetapahtumien koordinointia hoitanut tuottaja Nazia Asif kehaisee.

Virallisen katselmusohjelmiston lisäksi nuorille on varattu open stage -soittotilaisuuksia kauppakeskus Stellasta, keskeltä Mikkeliä ja upouudelta Saimaa Stadiumilta. Maaliskuussa avattu Saimaa Stadium toimii muutenkin tapahtuman näyttämönä, kun lauantai-illan juhlat ja koko tapahtuman päätöstilaisuus vietetään uudennihkeän Stadiumin katon alla.

Nuori Kulttuuri -toiminta mahdollistaa edulliset puitteet ryhmien yöpymisille ja ruokailuille. Ilmoittautuessaan tapahtumaan ryhmä voi lunastaa koulumajoitus- ja ruokailupaketit omille jäsenilleen. Nuori Kulttuuri toivoo, että mahdollisimman moni kunta tukisi ryhmien soittoharrastusta auttamalla matka- ja ilmoittautumiskustannuksissa. ”Jokainen ryhmä edustaa omaa kuntaansa tapahtumassa. Onhan se ihan huippua!” toteaa Nuori Kulttuurin toimiston väki miltei yhteen ääneen.