Suomen suurin nuorten taidefestivaali Porissa toukokuussa - hae mukaan!

Hae esiintymään ja tule näkymään Suomen suurimmalle nuorten taidefestivaalille. Koe ainutlaatuinen kohtaaminen taidelajien välillä. Hakuaika on  21.1-14.2.2021 (klo 23:59 mennessä)

Nuori Kulttuuri Festival Porissa 21.-23.5.2021

Nuori Kulttuuri -tapahtumat ovat uudistuneet. Taidelajikohtaiset tapahtumat ovat historiaa ja toukokuussa Porissa on aika uudelle ilolle ja kohtaamiselle. Ensimmäinen monitaiteinen Nuori Kulttuuri Festival kokoaa länsirannikolle joukon eri taidelajien harrastajia ja mahdollistaa yhteen tulemisella jotain ennennäkemätöntä.

Viikonlopun mittainen festivaali koostuu valittujen ryhmien (13-29-v) esityksistä, kurssitarjonnasta, joka laajentaa aikaisempaa työpajatoimintaa, sekä muista yhteen tulemisen paikoista. Festivaalia on tuottamassa laaja joukko eri taidelajien järjestöjä ja porilaisia toimijoita, joten tarjolla on poikkeuksellisen laaja kirjo eri taiteenaloja: sirkusta, teatteria, tanssia, musiikkia, sanataidetta, visuaalisia taiteita ja elokuvaa. Eri puolille Poria levittäytyvät keskustelutilaisuudet antavat äänen sinne, minne se nuorisotapahtumassa kuuluukin: nuorille itselleen. Katso kurssit täältä.

Hae mukaan festivaaliesiintyjäksi ja koe uudenlaisen festivaalin huuma suoraan ytimestä, festivaalin päänäyttämöiltä!


Osallistumisen hinta?
Festivaali viikonlopun osallistujapassi on hinnaltaan alkaen 70 € (sis. palvelumaksu)
Koulumajoitus 20€
Pääsylippu 4€ (hausta valituihin esityksiin)

Mitä passiin kuuluu?
Passin hinta kattaa esiintymisen. Halutessaa passiin voi liittää koulumajoituksen ja aamiaisen, yhdelle kurssille osallistuminen henkilöä kohden, festivaalin muu ohjelma.

Miten festivaaleille voi osallistua?
Osallistua voi kolmella eri tavalla:
• Esiintyjäryhmänä, joka hakee esiintymään festivaaleille
• Ryhmänä tai yksittäisenä henkilönä ilmoittautumalla festivaaleilla pyöriville kursseille
• Katsojana ja kokijana

Mikä on muuttunut?
• Festivaali koostuu esiintymisistä kuten Nuori Kulttuuri -tapahtumat ovat aina tehneet, mutta Porissa esitykset rikkovat taidelajien rajat ja näkyvillä on koko esittävän taiteen kirjo.
• Festivaaleilla ei kilpailla paremmuudesta vaan nautitaan laajasta kattauksesta nuorten esityksiä, saadaan vertaispalautetta ja koetaan ennennäkemätöntä yhteenkuuluvuuden tunnetta, jotka korvaavat ammattilaispalautteen ja stipendit.
• Yksittäinen nuori voi osallistua festivaaleille ilmoittautumalla kursseille ja nauttimalla festivaalin ohjelmasta katsojana ja kokijana.
• Työpajat ovat korvautuneet laajemmilla ja syvällisemmin eri taidelajien teemoihin suunnatuilla kursseilla, joiden tuotoksista saadaan maistiaisia festivaalin päättäjäisissä.
• Osaan esityksistä on pääsylippu 4 € (sis. palvelumaksu), jolla katetaan monitaiteisen festivaalin kustannuksia.

Festivaalin tuottaa Suomen Nuoriseurat ja Porin kaupunki yhteistyössä laajan sidosryhmän kanssa. Tapahtuman tuotannossa huomioidaan korotilanteen kehittyminen ja noudatetaan viranomaisohjeita. Tarvittaessa tapahtuma toteutetaan verkon välityksellä