Nuori Kulttuuri Digifestival Ohjelma

Festivaaliohjelman tarkemmat kuvaukset ja linkit löytyvät pudotusvalikoista.

Perjantai 21.5.

19.00–20.00 NUORI KULTTUURI DIGIFESTIVAL AVAJAISET

Tervetuloa Nuori Kulttuuri Digifestivaleille. Festivaalin avajaisohjelmassa esiintyy MC Kajo sekä saadaan maistiaisia lauantai-iltapäivän Digistagesta.

SIIRRY STREAMIIN

20.00–21.00 NUORI KULTTUURI TALKS - Taideharrastamisen rooli nuorten hyvinvoinnissa ja kasvussa

Paneelikeskustelussa pohditaan miten harrastaminen riippuu iästä, miten nuoren asuinpaikka vaikuttaa harrastamiseen, kuinka harrastusryhmä tai vaihtoehtoisesti yksilöharrastaminen
vaikuttaa nuoren hyvinvointiin ja mielenterveyteen, sekä kuinka lapsen harrastamiseen vaikuttaa taidetta työkseen tekevän vanhemman työ taidekentällä.

SIIRRY STREAMIIN

LUE LISÄÄ NUORI KULTTUURI TALKSEISTA

21.00–22.00 LEFFAENSI-ILTA: TRULY AWFUL QUARTER LIFE CRISIS

Elokuva kertoo lukiosta valmistuvasta nuoresta tytöstä, joka ei tiedä minne elämä vie hänet seuraavaksi. Hänen on taisteltava niin kutsuttujen ystäviensä, uskomustensa ja moraalinsa välillä.

SIIRRY STREAMIIN

 

22.00–23.00 TAQLC-ELOKUVAN JÄLKILÖYLYT

Millaisia tunnelmia elokuva nostatti? Millaista oli tehdä elokuvaa? Mitä tekijät haluavat kertoa elokuvallaan, ja mitä siitä on elokuva ammattilainen mieltä? Tule kuuntelemaan mielenkiintoista keskustelua elokuvan jälkilöylyihin.

STREAM

 

Lauantai 22.5.

10.15–10.30 AAMUN AVAUS

Yö takana ja kokonainen festivaalipäivä edessä, tule käynnistämään päiväsi yhdessä Altti Kiurun ja Elina Wallinin kanssa.

SIIRRY STREAMIIN

10.30–11.30 NUORI KULTTUURI TALKS - Erätaukokeskustelut: Kulttuurin ja taiteen harrastamisen erilaiset merkitykset yhteiskunnassamme

Erätauossa päästään pohtimaan pienryhmissä esimerkiksi sitä miksi nuorten kulttuuriharrastamiseen pitäisi satsata, miten kulttuurin harrastaminen lisää ihmisen luovuutta ja mitä hyötyä siitä on talouden näkökulmasta. Keskusteluun toivotaan pääsääntöisesti osallistuvan nuoria ja nuorten ryhmiä.

Erätaukoryhmissä mukana mm. Suomen Nuorisoseurojen Nuorten Vaikuttajien lisäksi Kulta ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen, kansanedustaja Bella Forsgren (vihr.), Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio.

Erätaukokeskusteluihin on ilmoittauduttava etukäteen: ILMOITTAUTUMINEN

LUE LISÄÄ NUORI KULTTUURI TALKSEISTA

12.00–13.00 NUORI KULTTUURI TALKS - Erätaukokeskustelut: Akvaariodialogi

Akvaariodialogissa pureudutaan aiheisiin, joista ovat keskustelleet erätauko -ryhmissä.

Keskustelijoina ovat Rosa MeriläinenTommi Laitio ja Bella ForsgrenHosteina toimivat Veera Henttonen, Mariia Pelttari ja Sara Hänninen.

SIIRRY STREAMIIN

LUE LISÄÄ NUORI KULTTUURI TALKSEISTA

14.45–15.00 PÄIVÄN AVAUS

Päivän räjähtävä startti ennen Digistagen aukeamista. Tule kuulemaan miten Digistage toimii ja mitä siellä oikein onkaan tarjolla! Mukaansa festivaalihumuun vie Elina Wallin ja Altti Kiuru.

SIIRRY STREAMIIN

15.00–19.00 DIGISTAGE

Somebody That I Used To Know: RYTMIKAPINA
Prologianimaatio: NEGORHANIN LEGENDA
Crossover: BEN FURY
Boomstorm: KYLLÄ MAISTUU
Anastasia ja Uudelfelt: LUONTOTALO ARKKI
Satasirkuksen matkassa Satakunnan museossa: SATASIRKUS
Peppi Pitkätossu: ARTMIX
Kemijoen Helemi | TEATTERI SÄIJE: SÄVYT
 

15.00–16.30 NUORI KULTTUURI TALKS - Elävä kirjasto

Zoomissa lainataan Eläviä kirjoja. Tämä on ihmisten kohtaaminen - Elävä Kirjasto, jonka kokoelmissa on harrastajia ja eri lajista välittävien ihmiskirjoja. Lainaukset sisältävät tasavertaisia kohtaamisia rennossa meiningissä. Kirjat tuntevat harrastamisen vaikutuksen ja kertovat omasta kokemuksestaan lainaajille.

Elävinä kirjoina toimivat Altti Kiuru (teatteri)Anni Laine (tanssi)Tanhu-Tomi/Tomi Ihanus (tanssi)Masi Järvinen (musiikki)Taneli Arosara (järjestötoimija)Panu Ilén (Parkoir), Anni Halminen (nuorisovaltuusto/politiikka), Saija Hietanen (elokuva/TAQCL-elokuvan käsikirjoittaja), Salla Kinnunen (elokuva/TAQCL-elokuvan näyttelijä), Sara Soronen. Kirjastonhoitajana toimii Veera Henttonen.

LAINAA KIRJA TÄSTÄ

LUE LISÄÄ NUORI KULTTUURI TALKSEISTA

15.00-16.00 KIRJAILIJAVIERAS: Magdaleena Hai

Magdalena Hai on palkittu suomalainen fantasiakirjailija. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden lisäksi Hai on kirjoittanut lyhytproosaa aikuisille.

https://zoom.us/j/92270025927?pwd=c1pnNVNyWit1aEZEQ09VWmlMaFBlQT09

Meeting ID: 922 7002 5927 Passcode: 924679

 

15.15-15.45 NUORI TAIDE 2021 - Keskustelua visuaalisen taiteen tekemisestä ja taidemaailmasta

All Youth Panelissa keskustellaan nuorten taiteilijoiden kanssa taidegalleriakentästä ja siitä kuinka nuoret tekijät ovat edustettuina siellä.

Panelistit:

Johanna-Josefina Alanko, kuvataiteilija
Svante Gullichsen, valokuvataiteilija
Aliina Kemppainen, mediataiteilija

Panelin moderoi Tessa Willberg

15.30–16.30 RAP CORNER

Rap Corner on keskusteluohjelma rap-musiikista, missä nostetaan kymmenen nuorta artistia (Miki, Rusa, Gabe Vaan, Dädi-J, Mama, Nokka Glögmann, Masid & Ebos, Hessu ja JELOU) ja heidän kappaleensa sekä musiikkivideonsa yhteiseen keskusteluun. Ohjelmassa keskustellaan musiikista, tarjotaan näkökulmia jotka edistävät nuorten artistien uraa ja jaetaan ajatuksia rap-musiikin historiasta. Yhdelle artisteista tarjotaan mahdollisuus kappaleen äänittämiseen HMC studioille Monsp Recordsin toimesta. Voitte katsoa videot kokonaisuudessaan Digistagen puolelta.

SIIRRY STREAMIIN

LUE LISÄÄ RAP CORNERISTA

16.00-19.00 DIGISTAGE

Yö meren rannalla: MINTTU JÄMSEN
Tuomio: PAUKKULAN NÄYTTÄMÖLINJAN NÄYTTÄMÖTEATTERI
Can´t stop the feeling: EXPLODING SOUNDS
Taikuri museossa osa 1: SATASIRKUS / SATAKUNNAN MUSEO
Taikuri museossa osa 2: SATASIRKUS / SATAKUNNAN MUSEO
Ilma-akrobatiatreenit: SATASIRKUS
 

16.30–17.30 OPEN MIC

Tutustu lavarunouteen! Open micin juontaa ja esiintyjälämppärinä toimii Nuorten Open Mic -konseptin luonut runoilija Aura Nurmi. Hänen intohimonsa on nostaa nousevia kykyjä ja tehdä runouden maailmaa kaikille saavutettavammaksi. Tapahtumassa nähdään Aura Nurmen kuratoima videorunokattaus aina Kööpenhaminasta ja Joensuusta saakka.

ESIINTYJÄT:
Iiris Miettinen
Francis North
Ansa Kurola
Linda Halonen
Johanna Ilonen
Nea Jylhäkangas

SIIRRY STREAMIIN 

17.00-19.00 DIGISTAGE

Säpinä: MOTORAN VINHAKAT
Näkemiin vanha vuosi: JAM
Pelgir: NEGORHANIN LEGENDA
(I Just) Died In Your Arms: RYTMIKAPINA
Sirpa tutustumassa museoon: SATASIRKUS / SATAKUNNAN MUSEO
Beat Busters: DANCE ACTIONS ATTITUDE
 

17.30–18.30 NUORI KULTTUURI TALKS - Elävä kirjasto akvaariokeskustelu

Purkukeskustelussa pureudutaan kirjojen kautta aiheisiin, joista on keskusteltu lainauksien yhteydessä. Keskustelijoina mm. Masi JärvinenTomi Ihanus (kirja tanssiharrastuksesta), Anni Laine (kirja ohjaajana toimimisen harrastuksesta) ja Taneli Arosara. Hostina toimii Altti Kiuru.

SIIRRY STREAMIIN

LUE LISÄÄ NUORI KULTTUURI TALKSEISTA

 

18.00-19.00 DIGISTAGE

Oi Dai: MOTORAN SÄPÄKÄT
Crazy Town: ANTON RAJALA
Sykkivä sydän: ARTDANCE
21st Folk Street: PRIKKA
Kristan elämää: KUOREVEDEN NUORISOSEURAN ILMAISUTAIDON KERHO
Joie de Vivre: ESPOON SIRKUS- JA TEATTERIKOULU ESKON PÄÄTTÖTYÖRYHMÄ
Darth Vanderland: TEATTERI SÄIJE | LUMOT
 

19.00–20.30 NUORI KULTTUURI TALKS - Harrastusten tasa-arvo

Paneelikeskustelussa syvennytään harrastamisen tasa-arvokysymyksiin ja pohditaan, toteutuuko harrastusten tasa-arvoisuus. Keskustelussa nostetaan esille muun muassa harrastusten saavutettavuutta ja harrastamisen mahdollisuuksia.

Keskustelijoina Heini Järvenpää (Harrastamisen Porin malli) Ramona Panula (Breikin olympiamaajoukkue) Rami Määttä (Ässien jääkiekkoilija) YEBOYAH (Rap artisti) Elias Salonen (Näyttelijä). Hostina toimii Sandra Strömberg.

SIIRRY STREAMIIN

LUE LISÄÄ NUORI KULTTUURI TALKSEISTA

 

20.30–21.00 NUORI KULTTUURI DIGIFESTIVAL PÄÄTTÄJÄISET

Mitä kuului ensimmäiseen Nuori Kulttuuri Digifestivaliin, mistä Nuori Kulttuuri Talksissa puhuttiin? Esiintymässä Satasirkus ja Palmgren konservatorion soittajat huikealla tulishow:lla

SIIRRY STREAMIIN

21.00–21.45 YEBOYAH

Yeboyah on helsinkiläinen artisti, joka aloitti soolouransa vuonna 2017 Broflake-singlellä. Emma-ehdokkuuden tuonut vuoden 2019 Elovena EP ja sen häikäisevä visuaalinen konsepti nostivat Yeboyahin yhdeksi puhutuimmista uusista artisteista. Uusin single ”Mitä tarviit” ilmestyi tammikuussa 2021 ja se esittelee artistin rosoisempaa puolta

SIIRRY STREAMIIN

Mukana tapahtumaan toteutuksessa on myös laaja yhteistyökumppaneiden verkosto, joka tuo stagelle nähtäväksi niin niksivideoita, esityksiä, elokuvia, runoutta, sanataidetta, musiikkia, teatteria, tanssia ja tämä kaikki nuorten toteuttamina.

Porin kaupungin logo