UUTISET

UUTISIA JA KUVIA!!!

Nuorten tapahtumatoimitus uutisoi viikonlopun tapahtumista osoitteessa:

http://teatris.nuorikulttuuri.fi/

Käy lukemassa juttuja viikonlopun tunnelmista!

Viikonlopusta tehty videokooste on julkaistu Teatriksen facebook -sivuilla https://www.facebook.com/teatris2016/

MILTÄ TUNTUU? –käsikirjoituskilpailu nuorille

Nuori kulttuuri -säätiö yhteistyössä Nuoren Voiman Liiton kanssa julkistavat käsikirjoituskilpailun 10-25-vuotiaille nuorille teatteriharrastajille. Kirjoita meille kohtaus näytelmästä teemalla ”Miltä tuntuu”. Tuntua voi niin hyvältä, pahalta kuin mitäänsanomattomaltakin – voit käsitellä aihetta valitsemastasi näkökulmasta.

Parhaat esitykset palkitaan 500 euron teatteriin liittyvällä toiminnallisella stipendillä (3 kpl). Voittajat saavat itse vaikuttaa siihen, mihin palkintoraha käytetään. Lisäksi kilpailussa jaetaan kunniamainintoja.

Kilpailuun voivat osallistua 10-25-vuotiaat nuoret yksin tai ryhmässä. Kilpailuaika on 1.6-31.7.2016.

Näytelmäkatkelman ei tarvitse olla esitetty.

Lisätietoja löydät täältä:

http://nuorikulttuuri.fi/toiminta/naytelmakasikirjoituskilpailu-2016/

 

Teatriksen logo kuvastaa unelmia ja rajattomuutta – Tässä versiossa se kuvaa prosessissa hioutunutta timattia! Kuin nuori taitelija.

Teatris_logo_white2

 

 

 

 

 

 

 

Vaasassa valotaulut palavat jo!

VALOTAULU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pyhäjokisilla nuorilla edessään Vaasan reissu!

Raahen seudun, Pyhäjoen ja Siikajoen aluekatselmus pidettiin 19.3. Pyhäjokisten ryhmä teki vaikutuksen raatiin tärkeän aiheen käsittelyllä ja hyvällä energialla. Ryhmää kiiteltiin valovoimaiseksi ja persoonalliseksi joukoksi, joka ei ota itseään liian vakavasti. Koulukiusaamisesta kertova esitys ei ollut ruikuttamista vaan ratkaisukeskeistä!

raahe_juttu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Päijät-Hämeen Lahdessa pidetyn aluekatselmuksen raadin mielstä tapahtuman taso oli korkea ja esitykset laadukkaita

Lahden Nuorisoteatteri ja Lahden kaupungin nuorisopalveluiden Draamapaja valittiin Nuori Kulttuuri Teatris aluekatselmuksessa 19.3. Päijät-Hämeen edustajiksi Teatriksen valtakunnalliseen tapahtumaan Vaasaan.

Teatris raatilaiset käsikirjoittaja Outi Keskevaari ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Lassi Puodinketo kertoivat, että esitykset olivat syntytavoiltaan ja kohdeyleisöltään aivan erilaisia. Taso oli korkea ja esitykset laadukkaita. Nuoret tekivät raatilaisiin vaikutuksen läsnäolollaan ja ryhmätyöskentelyllään.

Onnittelut kummallekin ryhmälle!

Tunnelmia pääkaupunkiseudun Teatriksen aluekatselmuksesta Loistefestarista!

Funked up! "Manierismin mallinuket" esitys nähtiin Gloriassa.

Funked up! ”Manierismin mallinuket” esitys nähtiin Gloriassa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Teatteriryhmä Pazian "Sattumia" päätti katselmuspäivän Narrin näyttämöllä.

Teatteriryhmä Pazian ”Sattumia” päätti katselmuspäivän Narrin näyttämöllä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Loistefestari on osa Nuori Kulttuuri -aluekatselmuksia, joita kevään 2016 aikana järjestetään eri puolella Suomea.

Loistefestari on osa Nuori Kulttuuri -aluekatselmuksia, joita kevään 2016 aikana järjestetään eri puolella Suomea.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loistefestarin Gaalaa vietettiin Aleksanterin Teatterissa. Illan päätteeksi julkistettiin valtakunnalliseen Teatrikseen lähtevät ryhmät.

Loistefestarin Gaalaa vietettiin Aleksanterin Teatterissa. Illan päätteeksi julkistettiin valtakunnalliseen Teatrikseen lähtevät ryhmät.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pääkapunkiseudun Teatris aluekatselmuksen avajaisia vietettiin 18.3.2016 Kansallisteatterilla

Avajaisissa nähtii klovnien ja teatterinharrastajien iloista hulinaa, sambarumpuryhmä Bateria Mirimin rytmejä ja trumpetisti!

Seremoniamestarina festarin taiteellinen johtaja, näyttelijä Chike Ohanwe.

loistefestari_avajaiset

 

 

 

 

 

 

 

 

 

loistefestari_avajaiset2

 

 

 

 

 

 

 

100 nuorta harrastajanäyttelijää esiintyi ja sai palautteen kevään ensimmäisessä Teatriksen aluetapahtumassa Nokialla 12.3.2016!

(Nokian Uutiset 12.3.2016)

Nuori kulttuuri, Pirkanmaan aluetapahtuma Teatris järjestettiin viikonloppuna Nokialla Tehdassaaren TEHDAS 108 tiloissa.

Kahdeksan pirkanmaalaista teatteriharrastajaryhmää esiintyivät katselmuksessa, johon yleisöllä oli vapaa pääsy. Paikalla oli noin 100 nuorta harrastajanäyttelijää.

Nuorisoteatteri Theama Nokialta lähtee edustamaan Pirkanmaata Vaasaan esityksellä "TamTam ja suomalaisuus”

Nuorisoteatteri Theama Nokialta lähtee edustamaan Pirkanmaata Vaasaan esityksellä ”TamTam ja suomalaisuus”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yleisö löysi myös mukavasti paikalle ja koko päivän aikana kävijöitä oli yhteensä noin 110. Nuori kulttuurin vt. toiminnanjohtaja Sari Rehèll ja valtakunnallisen tapahtuman taiteellinen johtaja Jaana Saarinen olivat myös paikalla aamupäivän ajan ja nauttivat esityksistä.

Ammattilaisista koottu raati antoi jokaiselle ryhmälle henkilökohtaisen palautteen ja valitsi ryhmät, jotka pääsevät näyttämään osaamisensa Nuoren kulttuurin Teatris valtakunnalliseen tapahtumaan Vaasaan 27.–29.5. Valtakunnallisen tapahtumaan ja on odotettavissa noin 1000 nuorta harrastajanäyttelijää.

Pirkanmaan aluetapahtuman raadissa istuivat näyttelijä Anu Niemi, joka on tuttu tv- sarjasta Uusi päivä ja näyttelijä Veera Degerholm, joka on tuttu tv- sarjoista Lämminveriset ja Pikku kakkonen, sekä laulaja/tuottaja Joonas Naskali Valovuosi- yhtyeestä.

Raati muistutti tulosten julkistamisen yhteydessä nuorille, että tapahtuma ei ollut kilpailu, vaan katselmus ja jokainen ryhmä toi päivän onnistumiseen oman panoksensa. Raadin mukaan päivä oli ollut huikea. Esitykset olivat tunteita herättävä ja raatilaiset olivat ylpeitä nuorista.

Neljä ryhmää lähtee edustamaan Pirkanmaata Vaasaan: Nuorisoteatteri Theama Nokialta esityksellä ”TamTam ja suomalaisuus”, Ylöjärven nuorisoteatteri Jakkara esityksellään ”Oma vika, pikkusika?”, Tampereen nuorisoteatteri näytelmällä ”Kuka tahansa meistä” ja Puck, Suomen teatteriopisto ”Puolivaltakuntaa-Havaintoja sukupuolisuudesta”.

 
 
css.php