TAITEELLINEN JOHTAJA JA RAATI

MITÄ RAATI TEKEE? MIKÄ PALAUTE?

Nuori Kulttuuri -tapahtuma on nuorille harrastajille tarkoitettu katselmus, jossa osallistujilla on mahdollisuus esiintyä laadukkaissa puitteissa, kohdata toisia alan harrastajia ja saada ammattimaista, rakentavaa palautetta suorituksestaan sekä elämyksiä yhdessä toisten kanssa.

Esityksiä seuraavat raadit muodostuvat 2-3 jäsenestä, jotka edustavat alansa ammatillista huippua vankalla pedagogisella osaamisella vahvistettuna. Raadin tehtävänä on luoda kannustavaa ilmapiiriä, jossa nuori taiteilija voi kokea turvallisuutta ja esittämisen iloa. Raadilta edellytetään kykyä suulliseen ilmaisuun, kuuntelemiseen ja halua rakentavaan mielipiteiden vaihtoon.

Palautteen ensisijainen tarkoitus on kannustaa ja neuvoa. Esiintyjät voivat myös esittää kysymyksiä ja tarkentaa huomioita. Keskustelu on tarkoitettu pääasiassa esiintyjille ja heidän ohjaajilleen. Suullisen palautetilaisuuden jälkeen ryhmä saa postitse kirjallisen palautteen.

Raati työskentelee aina itsenäisesti. Raati perustaa aina näkemyksensä taiteellisiin arvoihin  ja pedagogiseen otteeseen, pääohjenuoranaan taiteen tekemisen ilon tukeminen.

Valtakunnallisessa tapahtumassa raadin työskentelyä johtaa Nuori Kulttuuri – säätiön asettama taiteellinen johtaja, joka teatteritaiteessa on näyttelijä Jaana Saarinen.

RAADIN KOKOONPANO

TAITEELLINEN JOHTAJA JAANA SAARINEN

Jaana Saarinen, näyttelijä. Olen toista kertaa Teatriksen taiteellisessa johdossa ja tehtävästäni otettu ja ylpeä. Hommini kuuluu ammattitaitoisen raadin valitseminen, työpajojen suunnittelu, avajaisten ja päätösjuhlan ideoiminen. Jo aika kauan eläneenä ja paljon erilaisia näyttelijäntöitä tehneenä, tunnen hienoja teatterityyppejä, joista sain helpostikin koottua mainiot raadit. Helppoa se oli siksi, että kaikki halusivat tulla, Teatriksella on erittäin hyvä maine!

Näytteleminen on siis ammattini, teatterissa, tv:ssä, radiossa ja elokuvissa. Ja sen lisäksi teen myös esiintymis- ym koulutusta ja pidän erilaisia luentoja. Koitan opettella koko ajan lisää elämästä, että oppisin näyttelemään aina vaan paremmin. Näin aion jatkaa niin kauan, kun joku jaksaa kanssani näytellä ja muut katsella!

jaana1

 

 

 

 

 

jaana2

 

 

 

 

 

 

RAATILAISET

SINIKKA SOKKA

Ptkän linjan artisti tuli tunnetuksi 1970-luvulla Agit Prop -kvartetin laulajana ja KOM-teatterin näyttelijänä. Kaiken kansan tuntema Sokka on myös tv-sarjojen luottohahmo ja kuulunut näyttelijämiehitykseen mm. sarjoissa Salatut Elämät, Käenpesä ja Vuoroin vieraissa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NIINA LAHTINEN

Niina Lahtinen on tehnyt komediaa televisiossa ja teatterissa niin näyttelijänä, käsikirjoittajana kuin ohjaajanakin. Parhaiten hänet tunnetaan tv-ohjelmista Siskonpeti, Hyvät ja huonot uutiset sekä Vino show.

NIINA LAHTINEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OSKU HEISKANEN

Osku Heiskanen on 30 vuotta kestäneen teatterikoreografin urallaan tehnyt askeleet jo lähes jokaiseen olemassa olevaan musikaaliin niin harrastaja- kuin ammattilaisteattereissa ympäri Suomen. Mm. Kansallisoopperan menestysmusikaali Phantom of the Opera, Tampereen Työväen Teatterin musikaalit Evita, Chigago ja Addams Family sekä Turun kaupunginteatterin Jekyll & Hyde askeleet ovat hänen käsialaansa. Hänet muistetaan myös FOX-kanavan Tanssi Peppu Pieneksi -ohjelman tuomarina ja Talent Suomen juontajana.

OSKU HEISKANEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CHIKE OHANWE

Laulava näyttelijä, Chike Ohanwe, sai elokuvadebyyttinsä miespääosassa Neil Hardwickin elokuvasta, Jos Rakastat, 2010. Sen jälkeen hänet on voinut nähdä mm. Venla-palkitussa TV-sarjassa, Koukussa, 2016, Hair-musikaalissa Åbo Svenska teatterisssa, sekä Robin Hoodina Ryhmäteatterin kesäteatteriesityksessä, Robin Hoodin sydän. Chike toimi myös tämän vuoden Loiste -teatterifestivaalin taiteellisena johtajana ja keikkailee säännöllisesti rap-artisti Signmarkin kanssa ympäri maailmaa.

CHIKE OWANHE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TAISTO OKSANEN

Oksanen on luonut upean uran niin elokuvissa, tv-sarjoissa kuin animaatioissakin. Valmistuttuaan Teatterikorkeakoulusta 1993 hän on ollut vakiokasvo kotimaisissa elokuvissa ja televisiosarjoissa. Lisäksi hänen ääntään kuullaan useissa kuunnelmissa ja animaatioelokuvissa. Laajan repertuaarin omaava Oksanen on myös vieraillut mm. Q- ja Ryhmäteatterissa. Hän on ollut myös paljon tekemisissä lasten-ja nuorten eri teatteriprojekteissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

TAISTO OKSANEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ESME KAISLAKARI

Olen 17-vuotias ilmaisutaitolukiolainen ja Turun Nuoren Teatterin kasvatteja. 7-vuotiaasta lähtien olen tehnyt lukuisia rooleja, joista tärkeimpiin töihin kuuluvat Nuori Näyttämö-projektin Kaarna, 1827 Infernal Musical Logomossa sekä Turun Kaupunginteatterissa esitetty Romeo ja Julia, missä tein Imettäjän roolin. Olen myös tehnyt radiokuunnelmia Ylelle sekä toiminut Vekarat-ohjelman haastattelijana.

 

EsmeKaislakari

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SAMPSA TUOMALA

Sampsa Tuomala, 26, teatterin takahuoneissa ja katsomossa kasvanut kaveri. Olen opiskellut teatteria, näytellyt lavalla ja kameralle. Teatteri on minulle sydämenasia. Olen mukana Teatriksen raadissa jo toista kertaa. Osaan jo odottaa huippumatkaa esitystenne maailmoihin, olen malttamaton!

SAMPSA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JUKKA KEINONEN

Jukka Keinonen on freelance-teatteriohjaaja. Hänen ohjaajanuransa alkoi Kuopion kaupunginteatterista 1980-luvun lopulla. Hän on toiminut näyttelijänä Lahden kaupunginteatterissa 1991-94 ja vuodesta 1995 freelancerina vieraillen mm. Helsingin kaupunginteatterissa, KOM-teatterissa ja Ryhmäteatterissa. Hän on toiminut myös näyttelijäntyön opettajana eri oppilaitoksissa ja tehnyt tv- ja elokuvarooleja. Ansiolistaan on kertynyt 90 teatteriproduktiota, joista reilu puolet on ohjaustöitä. Viime vuosien merkittävimpiä ohjauksia ovat olleet Seinäjoen kaupunginteatterin Hiljaiset sillat, Kotkan kaupunginteatterin Ihmisen osa, Kouvolan teatterin musikaalit Onnen maa, Katri Helena ja Sielun siskot sekä Lahden kaupunginteatterin Myrskyluodon Maija. Ensi syksynä Lahdessa nähdään Keinosen ohjaama musikaali Housut pois. Keinonen asuu Helsingissä ja on koulutukseltaan myös psykoterapeutti.

JUKKA KEINONEN

 

 

 

 

 

 

HANNA LAGERSTRÖM

Jag heter Hanna Lagerström, jag är 20 år gammal och studerar manus och regi. Jag har älskat att stå på scenen så länge jag kan minnas och har under de senaste 10 åren spelat teater i alla möjliga former. Att skådespela är mitt sätt att försöka förstå världen och människorna i den, men framförallt har det varit ett sätt att försöka förstå mig själv. Utan teatern kulle jag inte vara den jag är idag och jag vill ge alla ungdomar den möjligheten att utvecklas genom teatern.

HANNA LAGERSTRÖM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JARKKO NIEMI

Vuonna 2003 ”Hymypoika”-elokuvassa uransa aloittanut Jarkko Niemi valmistui teatteritieteen maisteriksi Tampereen yliopiston näyttelijäntyön laitokselta vuonna 2011. Niemi on tähdittänyt myös elokuvia Ja saapuu oikea yö, Rakkauden rasvaprosentti, 21 tapaa pilata avioliitto sekä Rölli ja kultainen avain.

JARKKO NIEMI

 

 

 

 

 

 

 

JANNE JÄMSÄ

Turkulaisen Linnateatterin tuottaja Janne Jämsä on monipuolinen teatterialan ammattilainen. Vuonna 2014 Metropolia Ammattikorkeakoulusta kulttuurituottajaksi valmistunut Jämsä on työskennellyt tuotannollisissa tehtävissä mm. Suomen Kansallisteatterissa, Uudessa Iloisessa Teatterissa ja Kulttuurikeskus Poleenissa. Tuotannollisen työn lisäksi 26-vuotias Jämsä on opettanut teatteri-ilmaisua ja ohjannut useita näytelmiä ympäri Suomen.

 

JanneJämsä1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JERRY WAHLFORSS

Hej, mitt namn är Jerry Wahlforss och jag är skådespelare. Jag har utbildat mig på Teaterhögskolan i Helsingfors 1997-2001. Efter det har jag arbetat på de flesta finlandssvenska teatrar i Finland. Just nu är jag anställd som skådespelare på Finlands äldsta teater, Åbo Svenska Teater. Jag har också jobbat med TV och film. Det bästa med teater är att det är roligt och kollektivt.

jerry2

 

 

 

 

 

 

 

VILLE SANDQVIST

Näyttelijä ja teatteriohjaaja.

ville

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JAN-CHRISTIAN SÖDERHOLM

Olen 39-vuotias freelancenäyttelijä pääkaupunkiseudulta. Valmistuin näyttelijäksi vuonna 2003 Teatterikorkeakoulun ruotsinkieliseltä näyttelijäntyönlaitokselta. Valmistumisen jälkeen olen työskennellyt  sekä suomen että ruotsinkielellä mm. Viirus-teatterissa, Wasa Teaternissa, Svenska teaternilla, Åbo svenska teaterilla, Porin teatterilla, Lahden kaupunginteatterilla, Helsingin Kaupunginteatterilla ja viime vuodet Lilla teaternilla Helsingissä. Olen äidinkieleltäni suomenkielinen mutta varttunut ruotsissa. 12-vuotiaana muutin Vaasaan missä aloitin teatterityöni avustajana Vaasan kaupunginteatterilla ja aktiivisena Vaasan ylioppilasteatteri Rampissa vuosina 1994-1999.

JANCHRISTIAN

 

 

 

 

 

 

 

IIDA KUNINGAS

Olen 29-vuotias helsinkiläinen freelance-näyttelijä. Valmistuin Taideyliopiston teatterikorkeakoulun ruotsinkieliseltä näyttelijäntyönlaitokselta vuonna 2014. Viime vuosina olen näytellyt sekä suomeksi että ruotsiksi mm. Kansallisteatterissa, Q-teatterissa, Lilla Teaternissa ja teatteriryhmä Blaue Fraun kanssa. Televisiossa ja valkokankaalla minut on voinut nähdä elokuvissa Kristuksen morsian ja Jussi-palkitussa Betoniyö-elokuvassa. Tällä hetkellä työn alla on elokuussa ensi-iltansa saava WunderKinder-niminen esitys teater 90°:in kanssa.
Jag sitter i Teatris-juryn första gången och väntar med iver och intresse på ett fint veckoslut i Vasa!

IidaKuningas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EEVA KEMPPI

Eeva Kemppi on teatterikriitikko, tuottaja ja esitystaiteilija. Hän on opiskellut Helsingin yliopistosta filosofian maisteriksi, pääaineena teatteritiede. Tämän lisäksi hän on opiskellut mm. taidehallintoa sekä yhteisöllistä teatteria Dublinin Trinity Collegessa. Kemppi kirjoittaa teatterikritiikkejä mm. Turun Sanomiin ja Teatteri&Tanssi-lehteen ja työskentelee Esitystaiteen seuran tuottajana. Hän on työskennellyt Teatterimuseossa työpajaohjaajana ja työskenteli vuonna 2010 vapaaehtoistöissä Kulttuurikeskus Compassa, Bolvian El Altossa. Eeva on esitystaiteilijana Esa Kirkkopellon luotsaamassa Toisissa tiloissa -ryhmässä ja toimii tällä hetkellä taiteilijakollektiivin puheenjohtajana.

EevaKemppi

 

 

 

 

 

 

 

PELLE HEIKKILÄ

Näyttelijäntyön Maisteri 2010, Viirus teatterin ensamblen jäsen 2010-2015

FILM: THEY HAVE ESCAPED 2014 J-P Valkeapää/Helsinki-Filmi, LOVEMILLA 2014 Teemu Nikki/Helsinki-Filmi, KILIMANJARO 2013 Jarmo Lampela/Vegetarian Films, WHERE ONCE WE WALKED 2012 Peter Lindholm/Helsinki-Filmi, BEYOND THE ENEMY LINES 20014 Åke Lindman/Åke Lindman Film-Productions

TELEVISION: MIDNIGHT SUN 2016 Måns Mårlind & Björn Stein/Nice Drama, REPLACEMENTS 2015 Miikko Oikkonen/Fisher King Productions, NYMPHS 2013 Miikko Oikkonen/Fisher King Productions, GEORG & LYDIA 2011 Anna Maria Jòakimsdottir Hutri/Helsinki-Filmi, LEMMENLEIKIT 2008 Miikko Oikkonen/YLE, YLIKÄVELY 20017 Johanna Vuoksenmaa/YLE

PelleHeikkilä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ULLARIIKKA KOSKELA

Ullariikka Koskela on näytellyt ja opettanut ja opettanut ja näytellyt Kuopiossa, Helsingissä ja ympäri maata. Improvisaatio on aina ollut lähellä sydäntä ja toimiminen improvisaatio ryhmä Reactorissa on ollut aktiivista jo 10 vuoden ajan. Nykyisin hänet löytää Helsingissä sisjaitsevan Laajasalon opiston Näyttelijäntyönlinjojen vastaavan opettajan pallilta.

UllariikkaKoskela

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JUSSI PUHAKKA

Jussi Puhakka on vuonna 1999 valmistunut riihimäkeläinen freelancenäyttelijä, joka on näytellyt mm. Lahden ja Helsingin kaupunginteattereissa, lukuisissa tv-sarjoissa sekä elokuvissa.

JussiPuhakka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JOHAN ASPELIN

Olen Johan Aspelin, näyttelijä, Wasa teater. Olen tehnyt näyttelijäntyötä yli kymmenen vuotta ja ennen ammattilaisuraa aikani kului lukuisissa harrastajateatteriproggiksissa ja kesäteattereissa. Harrastajateatterimaailma on minulle tärkeä ja lähellä sydäntä koska omat juureni näyttelijänä tulevat sieltä.

JohanAspelin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOVE QVICKSTRÖM

Valmistuin Teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2003 ja olen työskennellyt frilansnäyttelijänä lukuisissa teatteri produktiossa Turussa, Helsingissä sekä Vaasassa. Olen mm. Oppettanut klovneria ja improvisaatio LänsiUudenmaan kansankorkeakoulussa, perustanut kiertävän teatteriryhmän ’TandemTeatern’ ja työskennellyt sairaalaklovnina. Tällä hetkellä työskentelen Wasa Teatterissa näyttelijänä.

toveqvickström

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MARKO KORKEANIEMI

Olen ääni- ja valomestari Linnateatterissa Turussa. Kaiken äänen ja valon ohella myös lavastan, rakennan lavasteita ja ennen kaikkea katson teatteria. Minusta piti tulla insinööri… ja toimittaja… ja vieläkään ei ole ihan varmaa mikä. Rakastan teatteria, sen kaikissa muodoissa.

MarkoKorkeaniemi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MIMOSA WILLAMO

Moi, mä oon Mimosa, 21-vuotias juniorinäyttelijä. Päädyin alalle aika lailla sattumalta, mutta kipinä syttyi saman tien. Sen jälkeen onni on suosinut mua ja oon voinut työskennellä näyttelijänä jo pari vuotta. Mä oon tehnyt lähinnä kameratöitä ja teatterista oon päässyt nauttimaan vaan katsomon kautta. Mä odotan Teatris-viikonlopulta iloa, oivalluksia ja onnistumisia.

MimosaWillamo

 
 
css.php