TAUSTA – ALUETAPAHTUMISTA VAASAAN

TEATRIS 2016 – Mahdollisuus kaikille 10-25 –vuotiaille teatterinharrastajille!

Harrastatko teatteria? Onko teitä vähintään kolmen nuoren ryhmä? Haluaisitko päästä mukaan teatteritapahtumaan, missä saat esityksestäsi ammattilaisen palautteen, tapaat muita teatterinharrastajia ja pääset katsomaan heidän esityksiään?

Nuori Kulttuuri –säätiö tuottaa joka vuosi taidetapahtumia nuorille; vuorotellen tanssia, musiikkia ja teatteria. Vuonna 2016 on taas teatterin vuoro. Eri puolella Suomea järjestettäviin alueellisiin tapahtumiin pääsevät mukaan kaikki halukkaat ilmoittautumalla, eikä tapahtumiin ole osallistumismaksua. Edellytyksenä on, että teitä on vähintään kolmen nuoren ryhmä, olette 10–25 –vuotiaita ja esitys kestää 15–60 minuuttia.

Kevään 2016 aikana 140 nuorten teatteriryhmää esiintyi 19 aluetapahtumassa aina pääkaupunkiseudun Loistefestarista Saamelaisten taidetapahtumaan Inarissa (www.nuorikulttuuri.fi/tapahtumat). Yhteensä lavalle nousi lähes 2000 nuorta! Keskeinen rooli Nuori Kulttuuri -tapahtumissa on ammattilaisista koostuvilla raadeilla, jotka palautteen antamisen lisäksi valitsivat kaikista alueellisista tapahtumista edustajat valtakunnalliseen tapahtumaan, joka pidetään Vaasassa 27.–29.5.2016.

Vaasaan saapuu lähes 1000 nuorta teatterinharrastajaa ja viikonlopun aikana tullaan näkemään huimat 54 näytelmää.

FB_logo2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valtakunnallisen TEATRIS nuorten teatterikatselmuksen ilme kuvastaa tapahtuman pääteemaa: Teatteria rajattomasti – Rajattomia unelmia!

Vaasa on hyvin kansainvälinen kaupunki, kaupungista löytyy yli sata kansallisuutta ja kieltä. Myös läheisyys Merenkurkun yli Uumajaan ja sen myötä läheisyys pohjoismaihin vahvistaa rajojen ylittävän Pohjoismaisen identiteettikynnyksen.

Taide ja kulttuuri ovat vahvasti esillä kaupunkikuvassa ja näin ollen teema sisältää rajattomuutta kulttuurin sekä teatterin ja esittävän taiteen sisällä. Erityisryhmät kuuluvat itsestään selvyytenä tähän ryhmään.

Elävä moninainen kulttuuri sekä kielellisesti, taiteellisesti ja maanrajoja rikkovasti on johtolause Teatriksen osalta.

 
 
css.php