Tausta

Nuori Kulttuuri -säätiön hallitus on kokouksessaan 15.10. 2013 myöntänyt valtakunnallisen nuorten musiikkitapahtuman SOUNDS 2015 -tapahtuman isännyyden Porvoon, Loviisan ja Sipoon nuoriso- ja kulttuuritoimille. SOUNDS 2015 tullaan järjestämään kolmen kunnan toimesta Porvoossa, toukokuussa 2015.

Nuori Kulttuuri -säätiö on Opetus- ja kulttuuriministeriön palvelu- ja kehittämiskeskus, jonka tehtävä on kehittää kulttuurista nuorisotyötä valtakunnallisesti ja koordinoida alueellisia ja valtakunnallisia nuorten taidetapahtumia. Säätiön tapahtumiin osallistuu vuosittain 10 000 -12 000 nuorta ja nuorisotoimialan ammattilaista. Säätiön omistavat neljä kulttuurista nuorisotyötä tekevää järjestöä: Kehittämiskeskus Opinkirjo, Finlands Svenska Ungdomsförbund, Nuoren Voiman Liitto ja Suomen Nuorisoseurat.

Neuvotteluita valtakunnallisen musiikkitapahtuman järjestämisestä käytiin usean toimijan kesken pitkin kevättä 2013, mutta lopullisen päätöksen hallitus teki kolmen kunnan suhteen nimenomaan heidän erinomaisen, monivuotisen hyvän yhteistyön perusteella ja koska hallitus haluaa päätöksessään nostaa esille säätiön kaksikielisyyden merkityksen ja hyvän aseman koko valtakunnallisessa organisaatiossa.

Nuori Kulttuuri -säätiön taiteellinen johtaja, MuT Anna Kuoppamäki, kuvailee hallituksen päätöstä erinomaiseksi ja kehuu Itä-Uudenmaan nostamista valtakunnalisen tapahtuman järjestäjäksi. Kuoppamäen mielestä on myös mainiota päästä uuteen Taidetehtaaseen musisoimaan. SOUNDS 2015 -tapahtumassa musisoidaan kaikilla kielillä.

Lisätietoja:
Nuori Kulttuuri -säätiö
Sari Rehèll
puh. 050 4409766
sari.rehell@nuorikulttuuri.fi
www.nuorikulttuuri.fi

 

 
 
css.php