Raati

Raadin tehtävät

Esityksiä seuraavat raadit muodostuvat 2-3 jäsenestä, jotka edustavat alansa ammatillista huippua vankalla pedagogisella osaamisella vahvistettuna. Raadin tehtävänä on luoda kannustavaa ilmapiiriä, jossa nuori taiteilija voi kokea turvallisuutta ja esittämisen iloa. Raadilta edellytetään kykyä suulliseen ilmaisuun, kuuntelemiseen ja halua rakentavaan mielipiteiden vaihtoon. Palautteen ensisijainen tarkoitus on kannustaa ja neuvoa. Esiintyjät voivat myös esittää kysymyksiä ja tarkentaa huomioita. Keskustelu on tarkoitettu pääasiassa esiintyjille ja heidän ohjaajilleen. Suullisen palautetilaisuuden jälkeen ryhmä saa postitse kirjallisen palautteen.

Raati työskentelee aina itsenäisesti. Raati perustaa aina näkemyksensä taiteellisiin arvoihin  ja pedagogiseen otteeseen, pääohjenuoranaan taiteen tekemisen ilon tukeminen. Valtakunnallisessa tapahtumassa raadin työskentelyä johtaa Nuori Kulttuuri – säätiön asettama taiteellinen johtaja, joka musiikkitaiteessa on MuT Anna Kuoppamäki.

Nuori Kulttuuri -tapahtuma on nuorille harrastajille tarkoitettu katselmus, jossa osallistujilla on mahdollisuus esiintyä laadukkaissa puitteissa, kohdata toisia alan harrastajia ja saada ammattimaista, rakentavaa palautetta suorituksestaan sekä elämyksiä yhdessä toisten kanssa.

Soundsin taiteellinen johtaja Anna Kuoppamäki

Anna on laulaja, lauluntekijä, opettaja ja musiikin tohtori. Hän on toiminut opettajana mm. Länsi-Helsingin musiikkiopistossa ja Sibelius-Akatemiassa sekä workshopkouluttajana eri puolilla Suomea. Muusikon ja opettajan työssä häntä kiinnostavat erityisesti monitaiteisuus, tarinankerronta ja vuorovaikutus. Anna on julkaissut levyjä oman yhtyeensä Wilman kanssa ja tehnyt lauluja myös muille artisteille.

Anna Kuoppamäki

Anna Kuoppamäki

Raadin jäsenet

Ape Anttila
Ari-Pekka ”Ape” Anttila (s.1966) on Sibelius-Akatemian Jazzosastolta valmistunut Musiikin Maisteri ja basisti. Vimpeliläissyntyinen musiikin moniottelija, (säveltäjä, tuottaja, sovittaja ja multi-instrumentalisti) on luonut mittavan uran lähes kaikkien populäärimusiikin tyylilajien taiturina. Emma-palkittu muusikko on konsertoinut ja levyttänyt useimmissa Euroopan maissa, USA:ssa, Singaporessa, Meksikossa, sekä kotimaan että ulkomaiden huippujen kanssa, joista mainittakoon mm. Jerry Lee Lewis (USA), Timo Kotipelto (FIN), Jimi Tenor (FIN), Roy Assaf (USA), Vince Mendoza (USA) sekä Jim Beard (USA).  Ape Anttila on ollut myös Sibelius-Akatemian Jazz Campin taiteellinen johtaja vuodesta 2007 alkaen.

Ape Anttila

Ape Anttila

Luca Gargano
Luca Gargano on 42-vuotias lauluntekijä, muusikko, ohjelmapäällikkö sekä radiotoimittaja. Hän on soittanut yli 20 vuoden ajan useissa pop- ja rockbändeissä sekä covereita että omia biisejä. Ensimmäinen soololevy ilmestyi vuonna 2010, toinen vuonna 2012 ja tällä hetkellä työn alla on kaksi uutta levyä. Radiohistoria ulottuu 1990-luvulta Radio Citystä Radiomafian ja YleX:n kautta nykyiseen Radio Helsinkiin, missä Gargano toimittaa lastenohjelmaa. Hän on myös helsinkiläisen On the Rocksin ohjelmapäällikkö ja järjestää satunnaisesti muitakin konserttitapahtumia.

Luca Gargano

Luca Gargano

Kärtsy Hatakka
Kärtsy on yksi Suomen monipuolisimmista rock-muusikoista, joka tunnetaan raskaan musiikin viennin pioneeriyhtyeen Waltarin solistina. Lisäksi hän on säveltänyt materiaalia yli kymmenen vuoden ajan eri tyylisuuntia edustaviin projekteihin.
Kärtsy on säveltänyt uransa aikana laaja-alaisesti rockia, poppia, metallia, hiphopia, räppiä, teknoa, teatterimusiikkia ja maailmanmusiikkia. Hän on työskennellyt muun muassa Angelin Tyttöjen, Bomfunk MC’sin, Ismo Alangon, Apocalyptican, Jaakko Salovaaran, Children of Bodomin, HIMin, Petri Wallin ja Kingston Wallin, Värttinän, Avantin ja Amorphiksen kanssa. Hän työskenteli yhdessä koreografi Jorma Uotisen kanssa Evankeliumi-baletin yhteydessä, minkä Kärtsy sävelsi Suomen Kansallisoopperaan. Kärtsy on säveltänyt myös metallisinfonian Death Metal Symphony in Deep C, jonka orkestraatiot ovat Riku Niemen käsialaa. Lisäksi hän on säveltänyt musiikin Max Payne PC-pelin kahteen osaan vuosina 2000 ja 2002, jotka ovat myyneet miljoonia kappaleita maailmanlaajuisesti.

Kärtsy Hatakka

Kärtsy Hatakka

Osku Heiskanen
Osku Heiskasen jo 25 vuotta kestäneen teatterikoreografin uran askeleita on ollut nähtävissä jo lähes sadassa produktiossa niin harrastaja- kuin ammattilaisteattereissa ympäri Suomen. Mm. Tampereen Työväen Teatterin musikaalit Evita, Chigago ja Addams Family sekä Turun kaupunginteatterin Jekyll & Hyde ovat hänen käsialaa. Tulevan syksyn suurproduktio Oopperan kummitus Kansallisoopperassa tulee olemaan yksi suurimmista koreografitöistä, joissa Osku on ollut mukana. Oskun ura alkoi tanssijana StepUp -ryhmän riveissä, jonka mukana hän esiintyi lukuisten suomalaisten artistien mm. Armin ja Dannyn, Marionin, Anneli Sarin ja Taikapeilin taustalla ympäri Suomen. Hänet muistetaan myös FOX-kanavan Tanssi Peppu Pieneksi -ohjelman tuomarina ja Talent Suomen juontajana.

Osku Heiskanen

Osku Heiskanen

Pauliina Kateisto
Laulaja-kitaristi Kerho-yhtyeessä ja basisti ”Cissa Häkkinen” Hurriganes-tribuutissa Rude Runners. Musiikin ja draaman opettaja Helsingin Lauttasaaressa. Innostuu nuorten kanssa työskentelemisestä, pitkän matkan juoksusta ja teatterista!

Pauliina Kateisto

Pauliina Kateisto

Harri Kentala
Harri Kentala (s. 1977) on laulaja-biisinkirjoittaja, kitaristi, pedagogi (MuM) sekä tuottaja-äänittäjä. Lähes kaksikymmenvuotisen muusikonuran lisäksi hän on opettanut bändityöskentelyä mm. Sibelius-Akatemiassa ja AMK Metropoliassa sekä tuottanut, äänittänyt tai miksannut useita julkaisuja.

Harri Kentala

Harri Kentala

Jaana Ketola
Jaana Ketola opiskeli huilunsoittoa Sibelius-Akatemiassa Liisa Ruohon, Petri Alangon ja Ilpo Mansneruksen johdolla valmistuen Musiikin maisteriksi vuonna 2009. Hän opettaa huilunsoittoa Länsi-Helsingin musiikkiopistossa. Jaana Ketola toimii aktiivisesti Suomen Huiluseura ry:ssä ja oli mukana organisoimassa Huiluseuran ja Musiikkiopisto Juvenalian yhteistyössä järjestämää nuorille huilisteille suunnattua Gluck-huilukilpailua marraskuussa 2014. Jaanalla on kokemusta orkesteri- ja teatterimuusikon tehtävistä suomalaisissa ammattiorkestereissa ja hän oli Turun valtakunnallisen Sounds 2012-tapahtuman klassisten kokoonpanojen raadissa.

Jaana Ketola

Jaana Ketola

Nacera Ketroussi
Nacera Ketroussi on monipuolinen muusikko, musiikin lehtori ja laulunopettaja. Hän on työskennyllyt erilaisten, eri-ikäisten laulu- ja bändiryhmien kanssa kouluissa ja harrastepuolella. Laulajana Nacera innostuu tarinoista ja rikkaista melodioista.

Nacera Ketroussi (kuva: Antti Kokkola)

Nacera Ketroussi (kuva: Antti Kokkola)

Kalle Koivisto
Kalle on musiikin monityöläinen: ”Sävellän, sanoitan, sovitan ja esitän musiikkia sekä tuotan eri artistien levyjä. Teen musaa popbiiseistä elokuvascoreen. Parhaiten mut varmaankin tunnetaan Kemopetrol-yhtyeen pomona ja Pasila -tv-sarjan musiikin säveltäjänä ja toteuttajana. Olin myös raatilaisena edellisessä Soundsissa ja nautin tapahtumasta suuresti.”

Kalle Koivisto

Kalle Koivisto

Antti Kokkola
Antti Kokkola on helsinkiläinen muusikko ja valokuvaaja. Hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa musiikkikasvatusta ja työskentelee monipuolisesti musiikin parissa pääsoittiminaan kitara, viulu ja mandoliini.

Antti Kokkola

Antti Kokkola

Sami Kontola
Sami on renessanssimies Riosta. 30-vuotisen rummutustaipaleen aikana hän on soittanut niin sinfoniaorkestereissa, sambakouluissa kuin hevibändeissä ja tanssilavapumpuissakin. Viime aikoina hän on hurahtanut afro-brasilialaiseen rytmiikkaan ja Soundsissa Samille tärkeää on saada svengiä jengiin. Ajatuksena on myös järjestää afro-brasilialaisen rytmiikan työpaja Sounds 2015:n aikana. Sami on vuodesta 2011 asti soittanut ainoana eurooppalaisena maailmankuulun sambakoulu Mangueiran rumpuryhmässä. Hän on toiminut vuodesta 2011 lähtien myös riolaisen bossa nova -laulajattaren Marcia Lisboan rumpalina ja Euroopan kiertueiden tuottajana. Sen lisäksi hän on vaikuttanut Maestro Itiberê Zwargin (Hermeto Pascoalin basisti) workshop-yhtyeessä rumpalina jo neljän vuoden ajan ja opiskelee niin brasilialaisia kansanmusiikkityylejä kuin afro-brasilialaisia kulttirytmejä.

Sami Kontola

Sami Kontola

Esa Kuloniemi
Muusikko-toimittaja Esa Kuloniemi on Honey B & T-Bonesin perustajajäsen. Hän on kirjoittanut kyseisestä, jo 33 vuotta toimineesta yhtyeestä kirjan. T-Bonesin lisäksi mm. Hypnomen-yhtyeessä ja Tuomari Nurmio & Hunajaluissa vaikuttanut Esa on vieraillut vuosien varrella slidekitaristina kymmenillä äänitteillä ja julkaissut soololevyn The Legend of Bicycle Bronson.
Hän on tuottanut ja toimittanut levyjä Siboneylle, Radiomafialle ja Finnish Blues Societylle ja Esan Bluesministeri -nimellä tunnettu viikottainen Ylen radio-ohjelma on alan piireissä käsite.
Myös kymmenkunta mustan musiikin elämäkertaa suomentanut Esa pyörittää Ravintola Juttutuvassa Ghettoblues- ja Ghettobilly -klubeja, kuuluu Pori Jazz -festivaalin taiteelliseen työryhmään ja toimittaa Soundiin kuukausittaista E-liike –aukemaa.

Esa Kuloniemi (kuva: Satu Jäske)

Esa Kuloniemi (kuva: Satu Jäske)

Lauri Kyrönseppä
Viittä vaille musiikin maisteri ja musiikin sekätyöläinen. Toimii pääasiallisesti tällä hetkellä Kallion ja Lauttasaaren bändikoulujen bändiohjaajana sekä kitaransoiton opettajana. Tämän lisäksi tekee keikkoja yksityisissä ja yleisissä tilaisuuksissa vaihtelevilla kokoonpanoilla, säveltää omiin projekteihin sekä tekee äänitys- ja editointihommia pelimusiikin parissa. On musiikkiin liittyvissä töissä erityisen kiinnostunut avaamaan tämän maailman ovia kaikille asiasta innostuneille sekä yhdistämään musiikkia teatteriin ja sirkukseen.

Lauri Kyrönseppä

Lauri Kyrönseppä

Eeva Reetta Laiho
Eeva Reetta Laiho on pianisti ja pianonsoitonopettaja, joka valmistui musiikin maisteriksi Baselin Musiikkiakatemiasta vuonna 2007. Yli kymmenvuotisen opettajanuransa aikana hän on opettanut pianonsoittoa mm. Länsi-Helsingin musiikkiopistossa ja Helsingin konservatoriossa sekä vuosina 2012-2014 Berliinissä. Laiho konsertoi aktiivisesti sekä yksin että yhdessä Ääni pianotrionsa sekä muiden kamarimusiikkikokoonpanojen kanssa Saksassa, Suomessa ja Sveitsissä, mm. vuonna 2014 Nordischer Klang –festivaalilla Greisfwaldissa ja suomalaisen musiikin Feeling blue&white –konserttisarjassa Baselissa. Tällä hetkellä Laiho asuu Lontoossa ja opettaa Colourstrings-­‐metodiin erikoistuvassa North London Colourstrings -musiikkikoulussa.

Eeve Reetta Laiho

Eeve Reetta Laiho

Topi Latukka
Olen Topi Latukka, Softengine-yhtyeen laulaja/kitaristi ja biisintekijä.
Tällä hetkellä bändihommien ohessa kirjoitan biisejä myös muille artisteille.

Topi Latukka

Topi Latukka

Hannu Oskala
Haitaristi-tuubisti-kosketinsoittaja, säveltäjä, äänisuunnittelija, poliitikko. Musiikkialan moniottelija, joka kertoo itsestään näin: Sävellän musiikkia teatteri- ja tanssiesityksiin. Esitän useampien bändien kanssa erityisesti erilaisia “maailmanmusiikityylejä”, mm. balkan-musaa   ja nykykansanmusiikkia. Teen äänisuunnittelua ja miksaan. Kierrän paljon maailmaa mm. Johanna Juholan kanssa äänisuunnittelijana. Musiikin lisäksi harjoitan myös politiikkaa ja kulttuuripolitiikkaa. Politiikassa vaikutan tällä hetkellä valtuutettuna ja kaupunginhallituksen jäsenenä Helsingissä.

Hannu Oskala (kuva: Sami Perttilä)

Hannu Oskala (kuva: Sami Perttilä)

Sara Puljula
Sara Puljula on laaja-alainen freelance-muusikko soittiminaan kontrabasso ja lyömäsoittimet.  Hän soittaa lukuisissa yhtyeissä (mm. Ulla Tapaninen & Nasevat kurtut, Pekka Kuusisto & Luomuplayers, Orkestar Bordurka) sekä tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa. Puljula on tunnettu teatterimusiikin ammattilainen (mm. Kansallisteatteri, HKT, Svenska teatern) ja on esiintynyt yli 20:ssä ammattiteatterissa, säveltänyt musiikkia tanssiteoksiin ja eri yhtyeille sekä soittanut kymmenillä äänilevyillä.

Sara Puljula (kuva: Kimmo Tähtinen)

Sara Puljula (kuva: Kimmo Tähtinen)

Aija Puurtinen
Musiikin tohtori Aija Puurtinen on Sibelius-Akatemian pop-jazzlaulun lehtori ja Honey B & T-Bonesin toinen perustajajäsen ja laulusolisti. Laulajana Aijan ura on mittava: kolme soololevyä ja vierailuja mm. UMO:n, Riku Niemi Orchestran, Värttinän ja Helsingin juhlaviikkojen solistina. Aija on toiminut muusikkona ja laulajana myös Liisa Akimoffin bändissä ja Tuomari Nurmio & Hunajaluissa. Muun muassa Robinia kolme vuotta valmentanut Aija toimii kymmenien maamme poplaulajien henkilökohtaisena coachina ja kiertää jatkuvasti ympäri maailmaa luennoimassa ja esitelmöimässä laulamisesta ja äänen tutkimuksesta. (Viime vuonna esimerkiksi Australiassa, Nepalissa, Belgiassa ja Tanskassa.) Tällä hetkellä Aija nauhoittaa Ylelle omaa, kuusiosaista tv-ohjelmaa. Mukana artistivieraita Suomen poptaivaan huipulta.

Aija Puurtinen (Kuva: Pasi Rytkönen)

Aija Puurtinen (Kuva: Pasi Rytkönen)

Inga Rikandi
Inga on pianisti, opettaja ja musiikin tohtori, improvisaatioteatteri Reactorin perustajajäsen ja muusikko, vuorovaikutuskouluttaja, Woosonics -yhtyeen basisti ja Kevyet Kengät -kokoonpanon pianisti. Inga on erityisen kiinnostunut musiikin yhdistämisestä eri taidemuotoihin kuten sirkukseen, teatteriin ja tanssiin. Hänellä on yli kymmenen vuoden opetuskokemus musiikin opettamisesta musiikkiopistossa ja Sibelius-Akatemiassa.

Inga Rikandi

Inga Rikandi

Lauri Schreck
Lauri Schreck on Helsinkiläinen muusikko, joka työskentelee omien yhtyedensä, Puhurin ja Sepian ohella myös Suomen eturivin artistien kanssa. Lauri toimii niin sanoittajana, säveltäjän kuin tuottajanakin ja hänet tunnetaan multi-instrumentalistina ,jonka pääsoittimena on kitara ja laulu. Lisäksi Lauri opettaa mm. Sibelius-Akatemiassa bändisoittoa.

Lauri Schreck

Lauri Schreck

Magnus Strandvik
Sibelius Akatemiasta valmistunut musiikin maisteri. On opettanut musiikkia niin suomalaisen kuin brittiläisen ja amerikkalaisen opetussuunnitelman mukaan. Julkaissut oman CD:n jossa vierailee Abban kitaristi Lasse Wellander. Cambridge International Examinationin valtuuttama musiikin kokeiden tarkastaja (Music IGCSE).

Magnus Strandvik

Magnus Strandvik

 

Kirsi Uutinen
Joensuussa toimiva kansanmuusikko ja opettaja. Työpaikkana Joensuun konservatorion perustutkintolinja, lehtori ja rytmimusiikin linjanjohtaja. Sydämen asiana kansanmusiikin opettaminen, esittäminen ja edistäminen.

Kirsi Uutinen

Kirsi Uutinen

Olli Vartiainen
Olli Vartiainen (s. 1964) valmistui musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemiasta 2010, aiheena orkesterinjohtaminen ja erityisesti oppilasorkesteritoiminta. Musiikin maisterin tutkinnon hän suoritti solistisella osastolla 1995 pääaineenaan viulu. Vartiainen opettaa orkesterinjohtamisen perusteita Sibelius-Akatemiassa musiikkikasvattajille ja instrumenttiopettajille. Hän toimii alan kouluttajana myös mm. täydennyskoulutuksen kursseilla sekä luennoi oppilasorkesteritoiminnasta Suomessa ja ulkomailla. Hän on myös kirjoittanut aiheesta artikkeleita alan julkaisuihin.
Vartiainen työskentelee orkesterinjohtajana ja viulunsoitonopettajana Länsi-Helsingin ja Espoon musiikkiopistoissa. Aiemmin hän on toiminut samoissa tehtävissä useissa Pääkaupunkiseudun musiikkioppilaitoksissa. Hän on johtanut Savonlinnan valtakunnallista musiikkileiriä vuodesta 1996 sekä opettanut ja johtanut orkestereita myös useilla muilla musiikkileireillä. Oppilasorkesterit ovat esiintyneet hänen johdollaan mm. Ranskassa, Espanjassa, Italiassa, Unkarissa, Venäjällä ja Fär-saarilla. Vartiaisella on orkesterisoittokokemusta useista eri ammattiorkestereista.

Reima Viitala
Kuoronjohtaja, Semmarit. Luokanopettaja, musiikinopettaja. Musikaalien maailma on Semmareiden lisäksi Reiman mieleen ja niitä hän onkin menestyksellä harjoituttanut muiden töidensä ohella. Vuoden luokanopettaja 2006 –titteli antaa ymmärtää, että myös ammatinvalinta on sujunut kohtuullisella menestyksellä, eikä siitä myöskään ole haittaa palautteenannossa.

Reima Viitala

Reima Viitala

Anna Wiksten
Muusikko/laulaja kokoonpanoissa SoulSisters, Hans On The Bass ja Juurakko sekä laulupedagogi yli kymmenen vuoden kokemuksella toimien tällä hetkellä Ebelissä (Espoon musiikkiopiston taiteellisesti itsenäinen pop/jazz-linja) ja Oulunkylän yhteiskoulussa. Tämä soulsieluinen lauluharmoniaan erikoistunut musiikin ammattilainen on innokas monen musiikkityylin pallottelija.

Kuva: Sauli Heikkilä

Anna Wiksten (Kuva: Sauli Heikkilä)

 

 

 

 
 
css.php