Blogi

28.5.2017 Isac Elliot kruunasi MOVESin lauantain

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MOVES huipentui lauantaina Lordin aukiolle, mihin kokoontui monituhatpäinen yleisö todistamaan paikallisen maailmallakin uraa luovan ylpeyden The Youthsin ja huikean Isac Elliotin keikkoja. Ja meininki oli tottakai aivan mieletön! Isac Elliotin keikka oli alusta loppuun asti yhtä yhteislaulua ja koko aukio pomppi mukana koko keikan ajan. Rovaniemi otti Isac Elliotin vastaan siis mitä mahtavimmalla tavalla – niin siisti ja upea ilta! Haastis on tulossa pian Facebookiin, stay tuned!

Kuvat: Evilla Lumme

Teksti: Minna Jauho

 

27.5.2017 Koko Rovaniemi messissä MOVESISSA!

Lauantaipäivä on loistavasti käynnissä! Jo aamuvarhain alkoivat ensimmäiset workshopit, ja aamupäivästä starttasivat myöskin katselmukset, joista yllä olevat upeat kuvat on otettu. Koko Rovaniemi tulvii nuorten tanssijoiden välittämästä energiasta ja positiivisuudesta; se näkyy koko kaupungin katukuvassa ja jokaisessa rovaniemeläisessä!

 

Itsevarmuus ja valovoimaisuus, jolla tanssijat ovat esiintyneet on suorastaan mykistyttävää! Uskomattoman hienot maskeeraukset ja puvut ovat viimeistelleet kokonaisuuden aivan älyttömän hienoksi. Kyllä kelpaa raatilaisten viettää viikonloppu näitä esityksiä katsellen, toivottavasti myös sinä löydät tiesi nauttimaan nuorten lahjakkuudesta!

 

Nuorta talenttia on myös illalla luvassa Lordin aukiolla, kun MOVES 2017 -iltajuhlassa esiintyvät ensin Soundsista pari vuotta sitten ihmisten tietoisuuteen itsensä ponkaisseet Rovaniemen omat pojat The Youths ja sen jälkeen Isac Elliot! Sitä ennen on kuitenkin vielä rutkasti katselmuksia ja muun muassa Koko Suomi tanssii -työpajoja kolmin kappalein. ART MOVES! Nautitaan!

 

-Antti Järviniemi

Kirjoittaja on valtakunnallisen Moves-tapahtuman päätoimittaja

Kuvat: Camilla Autti

 

26.5.2017 MOVESin 2017 avajaiset

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaikkien aikojen MOVES on virallisesti startannut Rovaniemellä ja takana on huikeat avajaiset! Avajaiskulkue eteni Lordin aukiolta Kansalaistorille, missä upeiden esitysten siivittämänä MOVESin taiteellinen johtaja Marko Keränen vastaanotti kulkueen. Virallisia avajaisia vietettiin 1500 esiintyjän ja koko taustatiimin voimin Lappia-Talolla, missä juontajina toimivat Marko Keräsen lisäksi näyttelijä ja Teateriksen taiteellinen johtaja Jaana Saarinen sekä muusikko Benjamin Peltonen. Avajaisissa nähtiin upeita tanssiesityksiä, mm. Art Movesin viralliset tanssilähettiläät Johanna Nuutisen koreografioimalla teoksella sekä Murmanskista Venäjältä saapunut street-ryhmä. MOVESIN virallinen raati kävi lavalla esittäytymässä ja raatilaiset Ansku Bergström ja Tia Elg lanseerasivat myös virallisen #hulahulamoves-kampajan. Tunnelma oli aivan mahtava, tästä on upeaa jatkaa huomiseen!

Kuvamatskua luvassa paljon lisää, seuraa somesta mitä MOVESissa tapahtuu:

Instagram: @moves2017rovaniemi

Facebook: @moves2017

 

Kuvat: (C) Camilla Autti & Evilla Lumme

 

26.5.2017 ROVANIEMI MOVES DAY 1!

 

MOVES ON PÄRÄHTÄNYT KÄYNTIIN VAUHDILLA!!!! Päivän ja tapahtuman ensimmäiset katselmukset on niin ikään nähty Korundilla ja Wiljamilla, ja upeita esityksiä onkin ollut!! Kuvia koko tapahtumasta, kaikesta oheistapahtumista, behind the scenes jne. löydät meidän someista, joita nuorten mahtava toimittajaporukka päivittää!!

 

Instagram: @moves2017rovaniemi

Facebook: @moves2017

Mondella vielä discoillaan, mutta koitetaanhan levätäkin välissä, sillä huominen päivä on pitkä ja palkitseva paketti täynnä tanssia, musiikkia, riemua, naurua, tunteita, raatilaisten palautetta, ystäviä, uusia tuttavuuksia ja vaikka mitä! C ya!

-Antti Järviniemi

Kirjoittaja on valtakunnallisen MOVES-tapahtuman päätoimittaja

Kuvat: Camilla Autti

 

18.5.2017 Art Moves -lähettiläät Helsingissä

Taannoisena viikonloppuna Helsinkiin saapui 8 huikeaa Art Moves -tanssilähettilästä Rovaniemeltä. Castingin kautta ryhmään valitut nuoret tanssijat tulivat treenaamaan koreografinsa Johanna Nuutisen kanssa Movesin avajaisnumeroa – ja ehdittiin sitä viikonlopun aikana tehdä vaikka ja mitä muutakin. Perjantai-iltana treenit jatkuivat myöhäisiltaan asti ja ei voi muuta sanoa kuin että vau, millä palolla, rohkeudella ja kärsivällisyydellä tytöt treenasivat Johannan opastuksella!

 

 

 

 

 

 

 

Lauantai-aamuna lähdimme shoppailemaan esiintymisvaatteita ja kolusimme koko Aleksanterinkadun kaupat läpi. Aurinko paistoi ja Helsingin kevät helli kun söimme jätskejä Espan puistossa. Iltapäivällä olimme Ylen kutsuvieraina Suvilahdessa, missä kuvattiin Hulahula-tanssikampanjan musiikkivideota tanssitaiteilija Reija Wäreen opastuksella. Oli niin siistiä päästä kurkistamaan kulisseihin ja seuraamaan, kuinka videokuvaukset etenevät. Myös Suvilahden skeittirampit osoittautuivat oivaksi kuvauspaikaksi ja päädyimme pitämään lähettiläiden kanssa omat photoshootingit siellä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Illalla menimme syömään yhdessä Movesin taiteellisen johtajan Marko Keräsen kanssa, mistä jatkoimme Oopperaan katsomaan Kullervo-teosta, jossa Johanna tanssi Ainon roolin. Ja VAU! Olipa teos! Tanssijoiden liikekieli lumosi ja esiintyjien taidokkuus suurella lavalla sykähdytti.

 

 

 

 

 

 

 

Sunnuntaina edessä oli aikainen aamu, koska lähettiläät treenasivat vielä koko aamupäivän tulevaa esitystä varten. Pääsin näkemään ensimmäistä kertaa koko teoksen treenisalissa ja kylmät väreet vain menivät, odottakaapa vain mitä Movesin avajaisissa on tiedossa! Treenien päätteeksi tytöt pääsivät vielä kyselemään Johannalta hänen tanssijan urastaan ja saivat paljon arvokkaita ohjeita tulevaa varten. Takaisin Rovaniemelle lensi iltapäivällä intoa täynnä olevia tyttöjä, huikeeta kun olitte käymässä Helsingissä! Oli ilo olla teidän oppaana, nähdään Rovaniemellä! 🙂

-Minna Jauho

 

22.4.2017 Moves-koulutuspäivien tunnelmia

Lavakokemusta juontajuuden ja esiintymisen kautta.

Eeva pääsee ensimmäistä kertaa juontohommiin Moves-lavalla.

Raumalta tuleva Eeva Rohiola, 21v pääsee nyt ensimmäistä kertaa juontajan tehtäviin tulevassa Moves-tapahtumassa. Siksi hän kokikin vapaaehtoisille tarjotun koulutuksen erittäin hyödylliseksi. Tanssitaustaa häneltä löytyy ja paraikaa hänellä on menossa tanssin perustutkinto ammattikoulussa. Kysymys odotuksista vaatii pientä pohdiskelua. 
-Hyvä fiilis ja se kun pääsee näkemään tanssiryhmiä, hän nostaa esiin.
Eeva pääsee itse myös esiintymään avajaistapahtumassa.
-Kyllähän sitä jo Tammikuusta asti ollaan suunniteltu, hän valaisee.


”Sopivasti jännittää”
Riikka Manninen Kuusamosta tuleva 17 vuotias tanssinopiskelija Santasportilta nauttii lavalla olemisesta. Häneltä ei varsinaisesti löydy juontajan kokemusta, mutta koulun puolella esiintyminen on jo tullut tutuksi, koulutus tuli kuitenkin tarpeeseen. Myös hän odottaa innolla esitysten näkemistä ja lisäksi sitä miten pärjää juontajan roolissaan.

Jonni Kaitale
Kirjoittaja on Rovaniemen Movesin tapahtumatoimittaja.
 

14.4.2017 ”Uskalla tanssia – tosissaan, mut ei totisena!”

Kulttuuritalo Virrassa käy kuhina. Täällä on tänään nähty yli 30 tanssiryhmää Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueelta. Yksi ryhmistä on ollut Lappeenrannan tanssiopiston Street 5. ”Tosi hyvä fiilis”, tanssijat toteavat yhdestä suusta, kun aloitamme haastattelun esiintyjien kanssa. Monipuolisen tanssitaustan omaavat tytöt ovat osallistuneet MOVESiin teoksella BlurBlur. ”Saatiin rakentavaa ja kehittävää palautetta, jotta voidaan viiä tää vielä paremmalle tasolle.” ”Ja viiäänkin!”, kuuluu vierestä.

Katutanssit ovat ehdottomasti kaikista lähimpänä ryhmäläisten sydäntä. Tanssiessa pääsee ilmaisemaan itseään – ja saa olla juuri se, kuka on, oma itsensä. ”Se tuo sellasta rohkeutta, ja itsetunto kasvaa.” Street-lajeille on tyttöjen mukaan ominaista juuri se, että ihan tarkkoja ohjeita ei ole eikä kukaan sano, mitä pitää tehdä. Omat liikkeet pääsee itse luomaan ja freestailaaminen on tärkeä osa koko katutanssikulttuuria. ”Mikään ei oo periaattees väärin”, tytöt pohtivat. ”No rules!” huikkaa ryhmänohjaaja Michael Geppert sivusta. ”Ja mitään ei pidä hävetä, ei oo todellakaan noloo jos ei osaa jotain. Kukaan ei tuomitse sua”, he jatkavat. ”Pitää vaan uskaltaa! Tanssia ei opi opettelemalla, sen oppii tanssimalla.”

 Katutansseihin kuuluu paljon erilaisia alalajeja kuten esimerkiksi hiphop, popping, locking ja breakdance. ”Just joku hoppiki on niin sellasta, et itsevarmuus kasvaa tosi paljon. Tää on tosi kokonaisvaltasta eikä rajotu vaan siihen, et ollaan tanssisalissa. Tähän kuuluu koko se kulttuuri, musiikki ja kaikki”, ryhmäläiset summaavat.

No entä, miksi juuri tanssi? ”Aina ku tanssii, nii sen pienen täydellisen hetken kaikki on vaa parhain päin. Kun tulee tunnille, kaikki on hyvin. Saa olla täysin se, kuka sie oot”, tytöt hymyilevät ja katsovat toisiaan liikutuksen kyyneleet silmissä. ”Ja tää meidän ryhmä! Meillä on mieletön ryhmähenki. Voidaan kulisseissa just ennen esitystä vaa jammailla yhessä vaikka kansantanssin tai baletin tahtiin”, he nauravat.

Esiintymisessä parasta on se kontakti yleisön kanssa. Lavalla teoksen saa tanssijoiden mielestä nostettua nextille levelille ja kova harjoittelu palkitaan. Fiilis on jännä ja adrenaliinia täynnä. ”Se on parasta, kun saat ihmisen tuntee jotakin, kun jollekin tulee tippa linssiin.” ”Ennen esitystä jännittää, mut se purkautuu lavalla. Siellä tulee se, et mie kuulun tänne.” ”Lavalta on niin kiva lähteä ryhmän kanssa pois, kun tietää, että se meni hyvin. Ja vaikkei aina meniskään, niin ryhmä on silti aina tsemppaamassa.” Ja parasta on myös se, kun voi saada opettajan ylpeäksi.

 Tanssin suhteen tyttöjen suurin unelma on se, että sitä pääsee aina tekemään. Tanssia ei tahdo koskaan lopettaa ja se on tärkeä osa elämää normiarjen keskellä. ”Miun unelma ois se, et vois olla lavalla – tanssii, laulaa ja koskettaa ihmisii. Vähä niinku Beyonce! Jos saan mahdollisuuden, niin tiiän, et siihen mie tartun”, eräs ryhmäläisistä hymyilee. ”Ja sit oot lämppäämässä Beyoncee!” ”Ei ku se on miun lämppäri!” Aivan mahtavaa! Tyttöjen viesti kaikille on, että jos yhtään mietit, niin uskalla kokeilla tanssia iästä, sukupuolesta tai mistään riippumatta. Tanssista on paljon hyötyä, koko ajan oppii uutta ja mieli voi hyvin. ”Uskalla tanssia – tosissaan, mut ei totisena!”

 

 

 

 

 

Kuva: (C) Michael Geppert

 

Teksti: Minna Jauho

 

 

14.4.2017 ”Parasta on, et saa katsojassa aikaan sen reaktion, et vau, noihan veti hyvin!”

20 aluetapahtumaa, lähes 600 tanssiryhmää. Alueelliset MOVESit ovat tämän kevään osalta taputeltu ja edessä siintää jo valtakunnallinen MOVES. Tämä kevät on ollut niin upea – niin paloa, iloa ja esiintymisen riemua täynnä oleva. Olen istunut katsomossa ja kurkistanut kulisseihin niin pääkaupunkiseudun Loisteessa kuin Pohjois-Karjalan sekä Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson MOVESissa. Mahtava meininki – ei voi muuta sanoa. Ja kun tanssi on myös allekirjoittaneelle se ”juttu”, niin sitä suuremmalla syyllä esitykset ovat sykähdyttäneet ja lavalle olisi monta kertaa tahtonut vain itsekin juosta. Esiintymisestä syntyvää endorfiinia ei voita mikään ja on ollut ihana saada todistaa sitä paloa, jota olen tämän kevään aikana nähnyt. Rovaniemi, here we come – TODELLAKIN! Mutta sitä ennen, palataan vielä hetkeksi Imatralla järjestettyyn upeaan Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson MOVESiin.

 

 

 

 

 

 

 

Lappeenrannan tanssiopisto / Baletin 4. luokka / Aallottaret B-osajako

 

 

 

 

 

 

 

Haminan Seudun Tanssijat / yli 12-vuotiaiden ryhmä / We’re back

 

Kulttuuritalo Virtaan kerääntyi 8.4. yhteensä 300 nuorta tanssijaa. Edustettuina olivat kaikki MOVESin lajit eli päivän aikana nähtiin laaja kirjo tanssia kansantanssista katulajeihin, baletista show- ja jazztanssin kautta nykytanssiin. Raateja oli kaksi – toinen nuorempien, toinen vanhempien sarjaa varten.

 

 

 

 

 

 

 

Lappeenrannan Tanssiopisto / Showjazz 2 / Suomineitoset

 

 

 

 

 

 

 

Kimara / Nuorisoseura Rajan Nuoret / Lauritsala

 

Lappeenrannan tanssiopiston Baletti 5 -ryhmä osallistui tapahtumaan Suomi 100 -aiheisella Myrskyluodon Maija -teoksella. ”Kiva päivä takana, on ollut jännittävää”, esiintyjät summasivat. No entä, mikä juuri baletissa on kaikista parasta? ”Se näyttää kauniilta ja siinä viehättää just se, et pitää olla tosi tarkka, tosi perfektionisti”, pienestä pitäen balettia harrastaneet tanssijat pohtivat. Esiintymisestä hienoa tekee heistä se, että kun on treenannut niin paljon, pääsee lavalla näyttämään, mitä osaa. ”Ja se tietynlainen tunne, mitä ei voi aatella ilman, et on käyny siel lavalla esiintymässä.” Tulevaisuudessa he toivovat voivansa nähdä omaa kehitystään ja huomata, että on taas oppinut jotain uutta. ”Ja se tuntuu aina hyvältä, kun saa positiivista palautetta.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Eleina / Error

 

 

 

 

 

 

POWWW! / Hoida hommas, se on kasvuu!

 

Tapasin myös Suomineitoset-teoksella päivään osallistuneen Showjazz 2 -ryhmän Lappeenrannasta. Esitys oli vasta edessä, mutta fiilis oli mahtava – vaikka vähän kuulemma jännittikin. ”Se on vaan niin parasta kun saa toteuttaa itteensä. Ja kun tanssissa on se taiteellinen vapaus mukana! Ja kun pääsee olemaan kokonaan oma ittensä. Se on just se oma juttu”, ryhmäläiset pohtivat. ”Ja se, et se on sellasta eläytymistä ja esiintymistä. Ja ajatukset saa kaikest muusta pois, mieli tyhjentyy ja voi vaan keskittyy siihen tanssiin.” Tulimme pohtineeksi myös esiintymisjännitystä ja paineita lavalla onnistumisesta – asioita, joita varmasti jokainen esiintyjä harrastajasta ammattilaiseksi on läpikäynyt. ”Mut yleisö ei koskaan tiiä, mitä lavalla pitäis tapahtuu”, tytöt hymyilevät. ”Esiintymisessä parasta on, että voi olla joku ihan toinen tai sit just oma ittensä.” ”Ja se, et saa katsojassa aikaan sen reaktion, et vau, noihan veti hyvin!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dre4m ´minutes / Blac Pink Playing with fire 

 

 

 

 

 

 

Kimara / Nuorisoseura Rajan nuoret / Goblin

 

Niinpä. Taide se vain liikuttaa. Kerta toisensa jälkeen.

 

-Minna Jauho

 

3.4.2017 Risuja ja ruusuja

Aivan mykistyttävän upea. Kaunotar ja hirviö palaa elokuvateattereihin yli kahdenkymmenen vuoden jälkeen päivitetyllä versiolla, joka on niin tätä päivää, että siitä ei puutu enää kuin Roope Salminen tähdittämästä suomeksi dubattua versiota.

Elokuva on kaikinpuolin alyttömän kaunis ja tyylitelty kokonaisuus, etenkin visuaaliselta puoleltaan. Miljöö on pienintäkin yksityiskohtaa myöten suunniteltu ja lavastettu. Ja voin vain kuvitella, kuinka äärettömän monen työtunnin taustalla on liikkuvien huonekalujen sun muiden live-action-settien viimeistely.

Teos myötäilee hienosti alkuperäistä animaatioelokuvaa, mutta samanaikaisesti tekee siitä aivan omanlaisensa kokonaisuuden. Vaikka itsekin tiesin ja tiedostin juonen jo etukäteen tuli kaikki siitä huolimatta ikään kuin uutena. Oli myös hienoa, että elokuvaan oli tehty kohtauksia, joita alkuperäisestä ei löydy (ainakin, jos muistikuvani animaatioversiosta pitävät paikkansa). Ja oi, mikä nostalgia-aalto elokuvan nimikkokappaleesta tulikaan!

Ylipäätäänkin elokuvan musikaalikohtaukset olivat mahtavasti toteutettuja ja juonen sekaan sovitettuja. Ja alkuperäisten kappaleiden käyttämisestä tosiaan valtavan suuret plussat!

Emma Watsonille myös suuret plussat suorituksestaan. En tiedä, kuinka paljon hän on joutunut näyttelemään greenscreenin edessä ja kuviteltujen vastanäyttelijöiden kanssa, mutta siitä huolimatta hän hoitaa hommansa ja eläytyy todella vakuuttavasti. Toisaalta, mitä muutakaan olisi voinut odottaa.

Beauty and the Beast on taattua Disneyä. Aivan mykistyttävän upea.

-Antti Järviniemi

 

31.3.2017 ”Se oppilas-Haza ei tuu koskaan häviämään mihinkään.”

Tapasin sunnuntaina Loisteen tämänvuotisen taiteellisen johtajan Haza Hajipoorin. Haza työskentelee laaja-alaisesti tanssin kentällä tanssijana, tanssinopettajana ja koreografina. Seuraavassa hieman Hazan kuulumisia ja vinkkejä nuorille tanssitaiteilijoille.

Hei! Millaista on ollut olla Loisteen taiteellinen johtaja?

”On ollut superiso kunnia olla tässä tehtävässä. Oon itte aloittanut samankaltasessa tapahtumassa 15 vuotta sit ja muistan edelleen, kuinka tärkeetä se saatu palaute oli. Tää on ollut yks hienoimpia kokemuksia! Sitä aina aattelee, et parhaimmat kicksit tulee isoista areenakeikoista, mut sit kun tulee tänne ja näkee näitä tanssijanalkuja, niin fiilis on niin hyvä – ellei jopa parempi. Halusin, että Loisteen raati olis mun näköinen. Halusin mukaan sellasia tyyppejä, joita kunnioitan ja joilta haluisin itsekin palautteen.”

Millainen sun tanssitausta on ja miltä se tuntuu, kun omasta harrastuksesta tulee työ?

”Päätin 12-13-vuotiaana etsiä itselleni uuden harrastuksen ja päädyin kokeilemaan tanssia. Puolen vuoden jälkeen mulla oli jo joku 30 tuntia viikossa, mutta en vielä sillon ajatellut, että siitä tulisi ura. Sit kävikin vähän toisin ja nyt saan elää niin sanotusti unelmaani ja tehdä upeita asioita. Todellisuudessa yleisö näkee kuitenkin aina vaan sen huipentuman siellä esiintyessä. Se vaatii monta hikistä treenituntia ja sen, että aina aamulla laitan ne rähjäset treenihousut jalkaan ja menen treenaamaan joko ittekseni tai jotain projektia varten. Haluan kehittää itteäni koko ajan ja päästä eteenpäin kohti seuraavia haasteita. Se oppilas-Haza ei tuu koskaan häviämään mihinkään.”

Mikä on sulle ikimuistoisin hetki tanssin parissa?

”Ikimuistosia hetkiä on tosi paljon, mut kaikista ikimuistosin on se, kun oma isä oli katsomassa mun ekaa tanssiesitystä kun oli 13-vuotias. Se oli aika hieno hetki.”

Millaisia vinkkejä antaisit nuorille tanssijanaluille?

”Pitää muistaa nauttii jokaisesta hetkestä, nimenomaan niistä treenihetkistä. Kaikista itkuista, nauruista ja hienmäärästä tanssisalissa. Toisinaan tuntuu, ettei onnistu, mutta ei pidä luovuttaa – sit vaan nousee ylös ja lisää hikeä. Lupaan, että se palkitaan. On tärkeetä muistaa nauttia siitä matkasta, jota käy kohti esitystä, koska ainakin mua se treeniprosessi on kasvattanut kaikista eniten ihmisenä ja tanssijana. Niistä hetkistä tulee opittua tosi paljon.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Minna Jauho

 

 

Tietoa kirjoittajista

Emil Emil Ehnström är en 20-årig kille som studerar journalistik på Social-och Kommunalhögskolan vid Helsingfors universitet. Han gillar lugn och meningsfull musik och har svårt att tampas med 80-tals punk. Även teater, franska filmer och roliga noveller är kulturformer som Emil uppskattar högt.

Antti Antti Järviniemi on vuonna 1999 syntynyt kangasalalainen nuori. Hän kuuluu Kangasalan Nuorisovaltuustoon ja Tampereen Pallo-Veikkojen jalkapallojoukkueeseen. Urheilun lisäksi Antti harrastaa kirjojen lukemista, musiikin kuuntelemista sekä kirjoittamista.

Minna Minna Jauho on 21-vuotias yhteisöpedagogi-opiskelija Helsingistä ja toimii tämän kevään Nuori Kulttuuri – säätiön harjoittelijana. Hän työskentelee eri-ikäisten lasten ja nuorten kanssa ja kokee omaksi vahvuudekseen taidekasvatuksen ja kulttuurisen nuorisotyön. Minna harrastaa tanssia, valokuvaamista ja kirjoittamista.

 
 
css.php