Risuja ja ruusuja

Aivan mykistyttävän upea. Kaunotar ja hirviö palaa elokuvateattereihin yli kahdenkymmenen vuoden jälkeen päivitetyllä versiolla, joka on niin tätä päivää, että siitä ei puutu enää kuin Roope Salminen tähdittämästä suomeksi dubattua versiota.

Elokuva on kaikinpuolin alyttömän kaunis ja tyylitelty kokonaisuus, etenkin visuaaliselta puoleltaan. Miljöö on pienintäkin yksityiskohtaa myöten suunniteltu ja lavastettu. Ja voin vain kuvitella, kuinka äärettömän monen työtunnin taustalla on liikkuvien huonekalujen sun muiden live-action-settien viimeistely.

Teos myötäilee hienosti alkuperäistä animaatioelokuvaa, mutta samanaikaisesti tekee siitä aivan omanlaisensa kokonaisuuden. Vaikka itsekin tiesin ja tiedostin juonen jo etukäteen tuli kaikki siitä huolimatta ikään kuin uutena. Oli myös hienoa, että elokuvaan oli tehty kohtauksia, joita alkuperäisestä ei löydy (ainakin, jos muistikuvani animaatioversiosta pitävät paikkansa). Ja oi, mikä nostalgia-aalto elokuvan nimikkokappaleesta tulikaan!

Ylipäätäänkin elokuvan musikaalikohtaukset olivat mahtavasti toteutettuja ja juonen sekaan sovitettuja. Ja alkuperäisten kappaleiden käyttämisestä tosiaan valtavan suuret plussat!

Emma Watsonille myös suuret plussat suorituksestaan. En tiedä, kuinka paljon hän on joutunut näyttelemään greenscreenin edessä ja kuviteltujen vastanäyttelijöiden kanssa, mutta siitä huolimatta hän hoitaa hommansa ja eläytyy todella vakuuttavasti. Toisaalta, mitä muutakaan olisi voinut odottaa.

Beauty and the Beast on taattua Disneyä. Aivan mykistyttävän upea.

-Antti Järviniemi

 

0 vastausta

Voit käyttää jonkin verran HTML:ää
Tietoa kirjoittajista

Emil Emil Ehnström är en 20-årig kille som studerar journalistik på Social-och Kommunalhögskolan vid Helsingfors universitet. Han gillar lugn och meningsfull musik och har svårt att tampas med 80-tals punk. Även teater, franska filmer och roliga noveller är kulturformer som Emil uppskattar högt.

Antti Antti Järviniemi on vuonna 1999 syntynyt kangasalalainen nuori. Hän kuuluu Kangasalan Nuorisovaltuustoon ja Tampereen Pallo-Veikkojen jalkapallojoukkueeseen. Urheilun lisäksi Antti harrastaa kirjojen lukemista, musiikin kuuntelemista sekä kirjoittamista.

Minna Minna Jauho on 21-vuotias yhteisöpedagogi-opiskelija Helsingistä ja toimii tämän kevään Nuori Kulttuuri – säätiön harjoittelijana. Hän työskentelee eri-ikäisten lasten ja nuorten kanssa ja kokee omaksi vahvuudekseen taidekasvatuksen ja kulttuurisen nuorisotyön. Minna harrastaa tanssia, valokuvaamista ja kirjoittamista.

 
 
css.php