”Parasta on, et saa katsojassa aikaan sen reaktion, et vau, noihan veti hyvin!”

20 aluetapahtumaa, lähes 600 tanssiryhmää. Alueelliset MOVESit ovat tämän kevään osalta taputeltu ja edessä siintää jo valtakunnallinen MOVES. Tämä kevät on ollut niin upea – niin paloa, iloa ja esiintymisen riemua täynnä oleva. Olen istunut katsomossa ja kurkistanut kulisseihin niin pääkaupunkiseudun Loisteessa kuin Pohjois-Karjalan sekä Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson MOVESissa. Mahtava meininki – ei voi muuta sanoa. Ja kun tanssi on myös allekirjoittaneelle se ”juttu”, niin sitä suuremmalla syyllä esitykset ovat sykähdyttäneet ja lavalle olisi monta kertaa tahtonut vain itsekin juosta. Esiintymisestä syntyvää endorfiinia ei voita mikään ja on ollut ihana saada todistaa sitä paloa, jota olen tämän kevään aikana nähnyt. Rovaniemi, here we come – TODELLAKIN! Mutta sitä ennen, palataan vielä hetkeksi Imatralla järjestettyyn upeaan Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson MOVESiin.

 

 

 

 

 

 

 

Lappeenrannan tanssiopisto / Baletin 4. luokka / Aallottaret B-osajako

 

 

 

 

 

 

 

Haminan Seudun Tanssijat / yli 12-vuotiaiden ryhmä / We’re back

 

Kulttuuritalo Virtaan kerääntyi 8.4. yhteensä 300 nuorta tanssijaa. Edustettuina olivat kaikki MOVESin lajit eli päivän aikana nähtiin laaja kirjo tanssia kansantanssista katulajeihin, baletista show- ja jazztanssin kautta nykytanssiin. Raateja oli kaksi – toinen nuorempien, toinen vanhempien sarjaa varten.

 

 

 

 

 

 

 

Lappeenrannan Tanssiopisto / Showjazz 2 / Suomineitoset

 

 

 

 

 

 

 

Kimara / Nuorisoseura Rajan Nuoret / Lauritsala

 

Lappeenrannan tanssiopiston Baletti 5 -ryhmä osallistui tapahtumaan Suomi 100 -aiheisella Myrskyluodon Maija -teoksella. ”Kiva päivä takana, on ollut jännittävää”, esiintyjät summasivat. No entä, mikä juuri baletissa on kaikista parasta? ”Se näyttää kauniilta ja siinä viehättää just se, et pitää olla tosi tarkka, tosi perfektionisti”, pienestä pitäen balettia harrastaneet tanssijat pohtivat. Esiintymisestä hienoa tekee heistä se, että kun on treenannut niin paljon, pääsee lavalla näyttämään, mitä osaa. ”Ja se tietynlainen tunne, mitä ei voi aatella ilman, et on käyny siel lavalla esiintymässä.” Tulevaisuudessa he toivovat voivansa nähdä omaa kehitystään ja huomata, että on taas oppinut jotain uutta. ”Ja se tuntuu aina hyvältä, kun saa positiivista palautetta.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Eleina / Error

 

 

 

 

 

 

POWWW! / Hoida hommas, se on kasvuu!

 

Tapasin myös Suomineitoset-teoksella päivään osallistuneen Showjazz 2 -ryhmän Lappeenrannasta. Esitys oli vasta edessä, mutta fiilis oli mahtava – vaikka vähän kuulemma jännittikin. ”Se on vaan niin parasta kun saa toteuttaa itteensä. Ja kun tanssissa on se taiteellinen vapaus mukana! Ja kun pääsee olemaan kokonaan oma ittensä. Se on just se oma juttu”, ryhmäläiset pohtivat. ”Ja se, et se on sellasta eläytymistä ja esiintymistä. Ja ajatukset saa kaikest muusta pois, mieli tyhjentyy ja voi vaan keskittyy siihen tanssiin.” Tulimme pohtineeksi myös esiintymisjännitystä ja paineita lavalla onnistumisesta – asioita, joita varmasti jokainen esiintyjä harrastajasta ammattilaiseksi on läpikäynyt. ”Mut yleisö ei koskaan tiiä, mitä lavalla pitäis tapahtuu”, tytöt hymyilevät. ”Esiintymisessä parasta on, että voi olla joku ihan toinen tai sit just oma ittensä.” ”Ja se, et saa katsojassa aikaan sen reaktion, et vau, noihan veti hyvin!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dre4m ´minutes / Blac Pink Playing with fire 

 

 

 

 

 

 

Kimara / Nuorisoseura Rajan nuoret / Goblin

 

Niinpä. Taide se vain liikuttaa. Kerta toisensa jälkeen.

 

-Minna Jauho

 

0 vastausta

Voit käyttää jonkin verran HTML:ää
Tietoa kirjoittajista

Emil Emil Ehnström är en 20-årig kille som studerar journalistik på Social-och Kommunalhögskolan vid Helsingfors universitet. Han gillar lugn och meningsfull musik och har svårt att tampas med 80-tals punk. Även teater, franska filmer och roliga noveller är kulturformer som Emil uppskattar högt.

Antti Antti Järviniemi on vuonna 1999 syntynyt kangasalalainen nuori. Hän kuuluu Kangasalan Nuorisovaltuustoon ja Tampereen Pallo-Veikkojen jalkapallojoukkueeseen. Urheilun lisäksi Antti harrastaa kirjojen lukemista, musiikin kuuntelemista sekä kirjoittamista.

Minna Minna Jauho on 21-vuotias yhteisöpedagogi-opiskelija Helsingistä ja toimii tämän kevään Nuori Kulttuuri – säätiön harjoittelijana. Hän työskentelee eri-ikäisten lasten ja nuorten kanssa ja kokee omaksi vahvuudekseen taidekasvatuksen ja kulttuurisen nuorisotyön. Minna harrastaa tanssia, valokuvaamista ja kirjoittamista.

 
 
css.php