Art Moves -lähettiläät Helsingissä

Taannoisena viikonloppuna Helsinkiin saapui 8 huikeaa Art Moves -tanssilähettilästä Rovaniemeltä. Castingin kautta ryhmään valitut nuoret tanssijat tulivat treenaamaan koreografinsa Johanna Nuutisen kanssa Movesin avajaisnumeroa – ja ehdittiin sitä viikonlopun aikana tehdä vaikka ja mitä muutakin. Perjantai-iltana treenit jatkuivat myöhäisiltaan asti ja ei voi muuta sanoa kuin että vau, millä palolla, rohkeudella ja kärsivällisyydellä tytöt treenasivat Johannan opastuksella!

 

 

 

 

 

 

 

Lauantai-aamuna lähdimme shoppailemaan esiintymisvaatteita ja kolusimme koko Aleksanterinkadun kaupat läpi. Aurinko paistoi ja Helsingin kevät helli kun söimme jätskejä Espan puistossa. Iltapäivällä olimme Ylen kutsuvieraina Suvilahdessa, missä kuvattiin Hulahula-tanssikampanjan musiikkivideota tanssitaiteilija Reija Wäreen opastuksella. Oli niin siistiä päästä kurkistamaan kulisseihin ja seuraamaan, kuinka videokuvaukset etenevät. Myös Suvilahden skeittirampit osoittautuivat oivaksi kuvauspaikaksi ja päädyimme pitämään lähettiläiden kanssa omat photoshootingit siellä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Illalla menimme syömään yhdessä Movesin taiteellisen johtajan Marko Keräsen kanssa, mistä jatkoimme Oopperaan katsomaan Kullervo-teosta, jossa Johanna tanssi Ainon roolin. Ja VAU! Olipa teos! Tanssijoiden liikekieli lumosi ja esiintyjien taidokkuus suurella lavalla sykähdytti.

 

 

 

 

 

 

 

Sunnuntaina edessä oli aikainen aamu, koska lähettiläät treenasivat vielä koko aamupäivän tulevaa esitystä varten. Pääsin näkemään ensimmäistä kertaa koko teoksen treenisalissa ja kylmät väreet vain menivät, odottakaapa vain mitä Movesin avajaisissa on tiedossa! Treenien päätteeksi tytöt pääsivät vielä kyselemään Johannalta hänen tanssijan urastaan ja saivat paljon arvokkaita ohjeita tulevaa varten. Takaisin Rovaniemelle lensi iltapäivällä intoa täynnä olevia tyttöjä, huikeeta kun olitte käymässä Helsingissä! Oli ilo olla teidän oppaana, nähdään Rovaniemellä! 🙂

-Minna Jauho

 

0 vastausta

Voit käyttää jonkin verran HTML:ää
Tietoa kirjoittajista

Emil Emil Ehnström är en 20-årig kille som studerar journalistik på Social-och Kommunalhögskolan vid Helsingfors universitet. Han gillar lugn och meningsfull musik och har svårt att tampas med 80-tals punk. Även teater, franska filmer och roliga noveller är kulturformer som Emil uppskattar högt.

Antti Antti Järviniemi on vuonna 1999 syntynyt kangasalalainen nuori. Hän kuuluu Kangasalan Nuorisovaltuustoon ja Tampereen Pallo-Veikkojen jalkapallojoukkueeseen. Urheilun lisäksi Antti harrastaa kirjojen lukemista, musiikin kuuntelemista sekä kirjoittamista.

Minna Minna Jauho on 21-vuotias yhteisöpedagogi-opiskelija Helsingistä ja toimii tämän kevään Nuori Kulttuuri – säätiön harjoittelijana. Hän työskentelee eri-ikäisten lasten ja nuorten kanssa ja kokee omaksi vahvuudekseen taidekasvatuksen ja kulttuurisen nuorisotyön. Minna harrastaa tanssia, valokuvaamista ja kirjoittamista.

 
 
css.php